Польща розмістить саперний батальйон біля кордону з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща розмістить саперний батальйон біля кордону з Білоруссю

Польща розмістить саперний батальйон біля кордону з Білоруссю
Джерело:  online.ua

До кінця року в польському Августові, на кордоні з Білорусією, буде створено нову військову частину. Про це анонсував міністр оборони Маріуш Блащак.

Джерело: "Польське радіо"

Польща розмістить саперний батальйон біля кордону з Білоруссю

За його словами, новим підрозділом буде саперний батальйон, який увійде до складу 15-ї Гіжицької механізованої бригади, яка, у свою чергу, входить до складу 16-ї Поморської механізованої дивізії.

Основним завданням нового саперного батальйону стане зміцнення східної стіни та забезпечення так званого Сувальського перешийка через географічні умови, рельєф місцевості та стратегічне розташування шляхів сполучення.

Очільник Міністерства національної оборони також згадав 1-й Креховецький уланський полк ім. полковник Болеслав Мосціцький. Це був один із найвидатніших полків польської кавалерії, який прославився боями проти більшовиків та під час Другої світової війни проти німців. Він перебував у Августові після відновлення незалежності у 1921-1939 роках. Після 1945 року солдати брали активну участь в антикомуністичному підпіллі.

Білорусь проведе з Вагнером спільні навчання:

У короткій заяві білоруського оборонного відомства йдеться про те, що їхні силовики продовжать тренуватися з "вагнерівцями".

Протягом тижня підрозділи сил спеціальних операцій спільно з представниками компанії відпрацюють навчально-бойові завдання на полігоні" Брестський, – сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що інші подробиці будуть оголошені згодом.

Не можна також не звернути увагу на те, що новина одразу привернула увагу польських ЗМІ, оскільки полігон розташований неподалік кордону Польщі й Білорусі.

Минулого тижня у Лукашенка заявили, що "вагнерівці" вже у Білорусі і тренують їхні сили територіальної оборони.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?