Польща та інші країни можуть поставити ультиматум МОК у випадку участі РФ та Білорусі в Олімпіаді-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Польща та інші країни можуть поставити ультиматум МОК у випадку участі РФ та Білорусі в Олімпіаді-2024

Польща та інші країни можуть поставити ультиматум МОК у випадку участі РФ та Білорусі в Олімпіаді-2024
Джерело:  online.ua

Міністр спорту і туризму Польщі Каміль Бортничук допускає висунення ультиматуму керівництву Міжнародного олімпійського комітету, якщо воно дасть остаточну згоду на участь росіян і білорусів у Олімпійських іграх у 2024 році.

Джерело:  Polskie Radio

Польща та низка країн можуть бойкотувати Олімпіаду-2024

Бортничук розкритикував позицію Міжнародного олімпійського комітету щодо участі спортсменів Росії та Білорусі в майбутніх Олімпійських іграх у Парижі.

Він розповів, що Польща вдається до низки заходів на міжнародній арені. Зокрема йдеться про міністрів спорту 40 країн, які підписали звернення, щоби створити тиск на керівництво Міжнародного Олімпійського Комітету.

Про деталі я поінформую вас, коли буде вже про що інформувати. Бо ситуація вимагає сьогодні, аби спершу менше говорити. Основний тягар у цьому питанні лежить на Польщі та Великій Британії, - сказав Бортничук.

Він також не виключив висунення ультиматуму керівництву МОК, якщо буде ухвалене рішення про дозвіл на участь росіянам та білорусам.

Такий сценарій цілком реальний, однак я б не хотів, аби Польща була єдиною країною, що ставитиме такий ультиматум. Тут має бути створення ефективної коаліції країн, без яких організація Ігор була б неможливою, - сказав міністр спорту Польщі.

РФ та Білорусь можуть взяти участь в Олімпійських іграх

Нагадаємо, що 25 січня МОК рекомендував російським та білоруським спортсменам взяти участь в Олімпійських іграх 2024 року під нейтральним прапором.

Допуск відбудеться, якщо спортсмени пройдуть тести на допінг та не підтримають війну проти України. Спортсмена усунуть, якщо він цього не дотримається.

Зеленський розкритикував  таке рішення та запросив голову Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха в Бахмут, щоб той зрозумів, що нейтральності не існує.

НОК України заявив, що розгляне бойкот Олімпійських ігор-2024, якщо спортсмени РФ та Білорусі отримають дозвіл на участь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?