Польща та Німеччина можуть створити додаткові проблеми для ЗСУ на фронті — Spiegel
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща та Німеччина можуть створити додаткові проблеми для ЗСУ на фронті — Spiegel

Польща та Німеччина можуть створити додаткові проблеми для ЗСУ на фронті — Spiegel
Джерело:  online.ua

Німецькі ЗМІ звертають увагу на те, що офіційні Берлін та Варшава мали намір наприкінці травня відкрити ремонтний центр танків Leopard на польській території, однак обидві країни досі не можуть домовитися. Зрозуміло, що це може стати новою серйозною проблемою для Збройних сил України, які наразі проводять контрнаступ й потребують багато техніки для звільнення територій від російських окупантів.

Джерело:  Spiegel

Німеччина та Польща досі не домовилися про центр для ремонту Leopard

Як вдалося дізнатися редакції видання, німецько-польський танковий проєкт не був реалізований, хоча минуло уже 2 місяці з моменту оголошення його запуску.

За словами журналістів, між Польщею та ФРН досі точаться непримиренні суперечки щодо деталей структури спільного підприємства.

Що важливо розуміти, перший проєкт угоди був готовий кілька днів тому, однак сторони його не підписали через різні спірні моменти.

У спільному плані Варшави та Берліна йшлося про те, що два німецькі виробники танків Rheinmetall і Krauss-Maffei Wegmann (KMW) повинні побудувати спільне підприємство. До цього проєкту також мала б долучитися польська бронетанкова компанія PGZ.

Разом вони мали намір створити спільну танкову майстерню на польських заводах у Глівіце і Познані. Окрім того, зазначалося, що витрати на ремонт танків Leopard оплатив би уряд ФРН.

Хто блокує старт роботи над проєктом та чому

За словами інсайдерів у промислових колах, наразі цей проєкт гальмує офіційна Варшава. До прикладу, йдеться про те, що польська компанія PGZ висунула дуже своєрідні ідеї щодо вартості робіт з ремонту танків; інсайдери говорили про вкрай завищені ціни.

Німецькі танкобудівники вважають, що суперечки навколо танкового хабу є політично вмотивованими. Вже кілька місяців уряд у Варшаві веде кампанію проти Берліна. Правляча партія "Право і справедливість" (PiS) майже не пропускає нагоди виступити проти німецького уряду.

Журналісти звертають увагу на те. що з українського фронту до Польщі вже прибули кілька танків Leopard, які потребують ремонту, однак ремонтний центр досі ніхто не створив.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?