Польща забороняє в'їзд авто з російською реєстрацією
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща забороняє в'їзд авто з російською реєстрацією

Польща забороняє в'їзд авто з російською реєстрацією
Джерело:  online.ua

Польща від неділі не пропускатиме на свою територію автомобілі, зареєстровані в Росії.

Джерело: PAP

Польща забороняє в'їзд авто з російською реєстрацією

Заборона набуває чинності опівночі сьогодні і стосується будь-якого автомобіля, зареєстрованого в Росії.

Після публікації 8 вересня цього року директив Європейської комісії про заборону в'їзду до Європейського Союзу автомобілів, зареєстрованих в Росії, хочу повідомити, що ця заборона на польському кордоні набуде чинності від завтрашнього дня. Вона набуває чинності сьогодні опівночі,- заявив Камінський.

 Міністр пояснив, що це означає не що інше, як заборону на в'їзд до польської держави легкових автомобілів, зареєстрованих у Росії.

Російські вантажівки вже підпадали під цю заборону. Зараз ми закриваємо цю справу. Жоден російський автомобіль не в'їде до Польщі. Пані та панове, це стосується всіх автомобілів, як тих, що використовуються в комерційних цілях, так і приватних – незалежно від того, чи керує автомобілем або володіє ним громадянин Росії, чи громадянин іншої країни,- оголосив Камінський.

За його словами, правило таке: "автомобіль, зареєстрований в Росії, не має права в'їжджати до Польщі".

Він додав, що це ще один елемент санкцій, накладених на Росію та її громадян, у зв'язку з жорстокою війною в Україні, з огляду на те, що Росія зараз є загрозою міжнародній безпеці.

Латвія перестала впускати автомобілі з російською реєстрацією

Латвія перестала впускати на територію країни автомобілі з російською реєстрацією після роз’яснень Єврокомісії щодо запроваджених санкцій.

Державна служба доходів повідомила, що після роз’яснень Єврокомісії щодо раніше запроваджених санкцій та висновку Міністерства закордонних справ Латвія припиняє впускати на територію країни автомобілі з російською реєстрацією через кордони Росії та Білорусі.

Рішення набуло чинності з 18-00 вівторка 12 вересня.

У разі злісної непокори працівникам митниці та відмови розвертатися на кордоні можлива конфіскація автомобіля.

Власників авто також застерегли від повторних спроб в’їхати через інші пункти пропуску.

Проїзд з ЄС до Росії на легкових авто з російською реєстрацією залишається дозволеним, якщо вони не задекларовані як товар.

Читайте також:

  • Президент Литви відреагував на слова Папи Римського про "велич Росії"

  • Прем’єрка Литви розкрила нову стратегію Путіна щодо України

  • Литва оголосила про новий пакет допомоги Україні на 41 млн євро

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?