Польща жорстко відповіла на докори Ізраїлю щодо євреїв
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща жорстко відповіла на докори Ізраїлю щодо євреїв

Польща жорстко відповіла на докори Ізраїлю щодо євреїв
Джерело:  online.ua

Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький неочікувано для всіх почав стверджувати, що задоволений ухваленим в країні законом, який ускладнить євреям повернення майна, втраченого під час Другої світової війни і після неї.

Джерело:  Onet

Польща відреагувала на претензії Ізраїлю щодо євреїв

На переконання Моравецького, це рішення покладе край дикій реприватизації.

"Я радий, що весь політичний клас в країні підтримує наші дії в цьому питанні, тому що у нас були ситуації в Польщі, коли в рамках дикої реприватизації шукали 120-річних людей в Південній Америці, які раптово захоплювали багатоквартирні будинки в Польщі. Такого більше не буде", - наголосив прем'єр-міністр Польщі.

Матеуш Моравецький також відреагував на докори влади Ізраїлю щодо ухваленого закону.

"Відносини між країнами можуть бути засновані на істині, до цього ми і звертаємося. Тим більше, що ця історія була складною і трагічною. Той закон був підготовлений німцями і Радянським Союзом ", - підкреслив польський політик.

Чому спалахнув конфлікт між Польщею та Ізраїлем

Як уже згадувалося раніше, польський лідер Анджей Дуда 14 серпня підписав закон, раніше ухвалений польським парламентом, який обмежує процес реституції майна постраждалим від Голокосту та членам їх сімей. Ідеться про майно, викрадене нацистами під час Другої світової війни, а потім захоплене комуністичним режимом Польщі.

Що важливо розуміти, цей закон уже спровокував негативну реакцію американської влади.

16 серпня офіційно стало відомо, що влада Ізраїлю терміново викликала для консультацій повірену у справах свого посольства у Варшаві після ухвалення у Польщі закону, який ускладнить євреям повернення майна, втраченого під час Другої світової війни та після неї. З такою заявою виступив очільник Міністерства закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?