Польща звинуватила РФ і Білорусь в організації нападів на прикордонників
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща звинуватила РФ і Білорусь в організації нападів на прикордонників

Польща звинуватила РФ і Білорусь в організації нападів на прикордонників
Джерело:  online.ua

Польща звинуватила спецслужби РФ та Білорусі в підтримці нелегальних мігрантів, які штурмують кордон країни, нападаючи на прикордонників.

Джерело: Станіслав Жарин

РФ та Білорусь організовують мігрантів для нападів на польських прикордонників

Речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Жарин звинуватив спецслужби РФ і Білорусі у тому, що вони підтримують нелегальних мігрантів, які нападають на польських прикордонників, штурмуючи кордон.

Повторюються напади на патрулі прикордонної служби, що захищають кордон з Білоруссю. Значно почастішали спроби штурму кордону. Білоруські та російські спецслужби краще організовують та керують іноземцями.

Він зазначив, що запуск нелегальних мігрантів проти НАТО є частиною агресії РФ.

Гібридна операція проти Польщі триває. Головним бенефіціаром дій проти Європи залишається Росія. Запуск нелегального міграційного маршруту проти НАТО було частиною агресивних дій проти Заходу. Росія все ще сподівається дестабілізувати регіон, - написав він.

Польська Прикордонна служба повідомила про інцидент, який трапився 20 травня. У його результаті іноземці пошкодили лобове скло службового авто. Деякі з них були в масках та агресивно реагували на патрулі.

Білоруська (прикордонна – ред.) служба за підтримки постійно намагається створити маршрут нелегальної міграції через нашу країну, - зазначили у Польщі.

Там зазначили, що мігранти з’являються щодня на території, яка доступна лише білоруським прикордонникам.

Міграційна криза на кордоні Білорусі та Польщі

Взимку 2021 року після санкцій Євросоюзу режим Лукашенка влаштував гібридну міграційну кризу на кордонах Білорусі. Країна сприяла прибуттю на кордон людей з Африки та Близького Сходу, які намагаються потрапити до ЄС.

Польща та країни Балтії назвали це помстою за їхню позицію щодо репресій проти білоруської опозиції.

Польські спецслужби зазначали, що одним зі штурмів кордону керував генерал прикордонної служби Білорусі Подліньов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?