Польських прикордонників закидали камінням з боку Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Польських прикордонників закидали камінням з боку Білорусі

Польських прикордонників закидали камінням з боку Білорусі
Джерело:  online.ua

Минулої доби польський кордон з боку Білорусі намагалися перейти ще 76 осіб, більш ніж третина з них взяла участь у ще одному штурмі, при цьому із застосуванням каміння. Відомо також про одного зниклого під час сутичок при виконанні своїх службових обов'язків. Всіх людей, які кидали каміння у правоохоронців, затримали. 

Джерело: Twitter  Straz Graniczna, Держаприкордонкомітет Білорусі

Про зникнення військовослужбовця повідомила польська армія, йдеться про солдата 11-го Мазурського артилерійського полку Поморської механізованої дивізії імені короля Казимира. Тим часом у Мінську заявляють, що цей чоловік (Чечка Еміль 1996 року народження) попросив у білоруської сторони притулку.

Причиною називають нібито незгоду з політикою Польщі щодо міграційної кризи та практикою негуманного поводження з біженцями.

У той же час, польська сторона не підтверджує інформацію про те, що військовий перейшов на білоруську сторону, щоб просити там притулку, передає "Польське радіо".

Наплив мігрантів із Близького Сходу до Білорусі

У зв'язку зі суттєвим зростанням кількості мігрантів з Близького Сходу, на кордоні Білорусі та Польщі загострилась міграційна криза. На початку листопада тисячі мігрантів намагалися перебратися також у країни Балтії.

У Європі звинувачують самопроголошеного президента Олександра Лукашенка в дестабілізації шляхом полегшення процесі добирання мігрантів до кордонів ЕС. Білорусі ці звинувачення відкидають і зі свого боку звинувачують Європу в негуманному ставленні до біженців.

Варто зазначити, що позиція європейців далека від однозначності в цьому питанні. Зокрема, міністр європейських справ Франції Клеман Бон рішуче відкинув пропозицію 12 європейських країн будувати паркан на кордоні між Польщею та Білоруссю.

Я за Європу, яка захищає свої кордони, але не за Європу, яка будує колючий дріт чи стіни.

– Клеман Бон

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?