Помер грузинський актор та друг України Вахтанг Кікабідзе
Категорія
Культура
Дата публікації

Помер грузинський актор та друг України Вахтанг Кікабідзе

Помер грузинський актор та друг України Вахтанг Кікабідзе
Джерело:  online.ua

15 січня пішов з життя відомий грузинський кіноактор, естрадний співак, сценарист, кінорежисер, автор пісень, а також друг України Вахтанг (Буба) Кікабідзе. Йому було 83 роки.

Джерело: "Грузія онлайн"

Помер з життя грузинський актор Вахтанг Кікабідзе

Як вдалося дізнатися журналістам, актор останнім часом хворів, однак більше подробиць поки що не повідомляють.

Згідно з останніми даними, артист перебував на постійному діалізі (очищення крові, що використовують при нирковій недостатності). Рік тому він приїздив до української столиці, маючи катетер у горлі.

Що важливо знати про позицію Кікабідзе щодо війни в Україні

Відомий грузинський артист здобув славу та популярність за часів СРСР, однак Вахтанг Кікабідзе відмовився від концертів у Росії та "Ордену Дружби" після того, як країна вдерлась у Грузію у 2008 році.

Я міг би цього не робити, але мені було б соромно дивитися на себе в дзеркало і спілкуватися зі своїми онуками, – зізнався він.

Окрім того, після початку війни на Донбасі та окупації Криму він звернувся з підтримкою до українців. Ще 8 років тому артист дав сольний концерт в Києві і присвятив виступ пам'яті Небесної сотні.

Ба більше, 4 роки тому грузин виступав у Донецькій та Луганській областях на честь 5-річчя визволення від російських окупантів.

Не можна не згадати й про те, що Вахтанг Кікабідзе публічно підтримав український народ, коли Росія розпочала повномасштабну війну проти нашої країни.

Ця мерзенна війна виходить з хворої голови. Геноцид – це страшна річ, це такий злочин, який карається дуже серйозно, – зазначив артист.

Кікабідзе також публічно критикував українських та грузинських зірок, які продовжували на той час їздити в Росію для заробітку.

Те ж відбувається і в нас. Мені це не подобається, тому що не можна іти співати й танцювати у того, хто тебе б'є, – ділився своєю думкую з цього приводу друг України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?