Помер кримський історик та письменник Олекса Гайворонський
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер кримський історик та письменник Олекса Гайворонський

Помер кримський історик та письменник Олекса Гайворонський
Джерело:  online.ua

Кримський історик, письменник, телеведучий, автор статей про історію і культуру півострова Олекса Гайворонський помер після тривалої хвороби.

Джерело: редакція Crimean Tatars

 Помер кримський історик та письменник Олекса Гайворонський

Після тривалої хвороби помер відомий історик, письменник, великий друг кримськотатарського народу пан Олекса Гайворонський. Його внесок в історію кримських татар складно оцінити. Він відкрив нам світ Кримського Ханства і Золотої Орди, розповів про всі пам'ятки півострова, що збереглися. Він по крупицях збирав історію Країни Крим і щедро ділився своїми знаннями, – йдеться у повідомленні.

Що відомо про Олексу Гайворонського

Олекса Гайворонський був відомий в Україні та за кордоном як фахівець з історії Криму часів існування там кримськотатарської держави – Кримського ханства. Свої дослідження та історичні знання Гайворонський викладав у статтях для "Радіо Свобода", телевізійних програм для каналу ATR ("Прогулянки Кримом з Олексою Гайворонським") та видання Crimean Tatars.

Свою діяльність історика почав у Бахчисарайському культурному заповіднику в 1996 році, після закінчення університету. 15 років пропрацював у Ханському палаці Бахчисараю.

Після анексії Криму Росією в 2014-му, Гайворонський залишився у рідному Бахчисараї. Він казав, що лишається громадянином України, який продовжує жити в Криму, та називав себе "бранцем історичних обставин".

У 2016 році Гайворонський презентував одну зі своїх книг – "Країна Крим. Нариси про пам'ятки історії Кримського ханату" – на Форумі видавців у Львові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?