Понад 1,5 тисячі українських дронів вирушають на фронт — потужне відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Понад 1,5 тисячі українських дронів вирушають на фронт — потужне відео

Понад 1,5 тисячі українських дронів вирушають на фронт — потужне відео
Джерело:  online.ua

Уже 27 липня на поле бою вирушають понад 1,5 тисячі українських дронів у рамках проєкту "Армія дронів". Про це повідомляють очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров та його команда.

Джерело: "Армія дронів"

На фронт прямують нові дрони

Рік тому спільно з Генштабом ЗСУ, Міністерством оборони та Держспецзв'язку в межах UNITED24 вперше був оголошений збір на Армію дронів, яка дає можливість змінювати хід війни завдяки безпілотним технологіям.

Це понад 1,5 тисячі безпілотників, які вже завтра відправляються на фронт. Дякуємо всім, хто допоміг Армії дронів відбутися: за кожний донат, за підтримку! А окупантам, як то кажуть, "Нехай щастить". А ми працюємо далі!

Що важливо розуміти, за лічені місяці Армія дронів з проєкту, який функціонував в межах UNITED24, змогла стати системною державною програмою.

За словами Максима Федорова, нашим компаніям вдалося масштабувати виробництво безпілотників у десятки разів, а деякі — у сотні.

Зараз у межах Армії дронів 40 безпілотників українського виробництва мають допуск до експлуатації та вже отримують державні контракти. Це тільки початок. Оборонні технології та інновації — наш головний пріоритет,— наголосив міністр цифрової трансформації.

Що важливо знати про головні досягнення Армії дронів:

  • спрощено процедуру допуску до експлуатації зразків БпЛА( fast track)

  • розпочато масове українське виробництво БПЛА. Понад 40 безпілотників українського виробництва отримали допуск до контрактування для ЗСУ

  • навчено 10 тисяч операторів дронів. Заплановані навчання ще 10 тисяч операторів

  • змінена доктрина ведення бою за допомогою безпілотників

  • Сформувана та укомплектувана перша у світі піхота нового покоління — ударні роти безпілотників

  • розпочато формування першого у світі флоту морських дронів, які вже змінюють правила на морі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?