Понад 2,5 тис бійців з Азовсталі перебувають у полоні — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Понад 2,5 тис бійців з Азовсталі перебувають у полоні — Зеленський

Понад 2,5 тис бійців з Азовсталі перебувають у полоні — Зеленський
Джерело:  online.ua

У російському полоні перебувають більше ніж 2,5 тисячі українських бійців з "Азовсталі". Їх визволенням займається ГУР Міноборони. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Джерело: РБК-Україна з посиланням на слова Зеленського

У полоні перебуває більше 2,5 тис українських військових з Азовсталі

Зеленський зазначив, що російській стороні невигідно застосовувати тортури проти наших захисників з "Азовсталі", оскільки вони стали "публічними полоненими".

Також президент зауважив, що не сприймає серйозно заяви від російської влади й представників "ДНР" щодо подальшої долі наших бійців, оскільки таким чином вони намагаються піаритись на цьому.

Нагадаємо, що евакуація українських військових з Азовсталі у Маріуполі почалася 16 травня.

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Зеленський розповів про ризики повторного вторгнення з Білорусі

Також Зеленський розповів, що поки що українські аналітики не бачать реальних ризиків повторного вторгнення в Україну з території Білорусі.

Ми готуємося до всіх ризиків вторгнення, але поки наші аналітики, експерти, не бачать реальних ризиків повторного вторгнення з Білорусі, - сказав президент.

Україні потрібна зброя взамін на деблокаду порту в Одесі

Також президент розповів, що прийнятними гарантіями для розмінування портів є зброя, яку Україна зможе розташувати в регіоні.

За словами Зеленського, Туреччина може стати посередником у деблокаді портів для вивезення зерна.

Ми готові до вивезення зерна і ми ламаємо риторику Росії, що це ми не хочемо вивозити і провокуємо продовольчу кризу. Ми готові, але нам потрібен безпековий коридор, - сказав президент.

При цьому, у відповідь на питання, які гарантії прийнятні для України, щоб розмінувати порти, він заявив:

Зброя, яку ми зможемо розташувати в регіоні. Ми працюємо над цим і отримаємо протикорабельні системи. Це не погрози. Це будуть найкращі гарантії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?