Понад півмільйона українських чоловіків виїхали з країни після початку війни — Exxpress
Категорія
Україна
Дата публікації

Понад півмільйона українських чоловіків виїхали з країни після початку війни — Exxpress

Український кордон
Джерело:  online.ua

Після злочинного вторгнення російської окупаційної армії РФ в Україну більше півмільйона українських чоловіків призовного віку змогли виїхати з країни. 

Що відомо про кількість українських чоловіків, що виїхали за кордон після початку війни

За інформацією австрійського видання Exxpress, частині тих, хто зміг виїхати з України, був заборонений виїзд за кордон.

Однак частина українських чоловіків змогла виїхати за підробленими документами, а дехто скористався послугами контрабандистів.

За даними представників Управління верховного комісара ООН у справах біженців, після початку війни Україну покинули 6,3 млн громадян.

Більшість з тих, хто виїхав - жінки і діти.

Що відомо про кількість українських чоловіків у країнах ЄС

За інформацією Євростату, в 27 державах-членах ЄС, а також у Швейцарії, Ліхтенштейні та Норвегії перебувають 650 тисяч українських чоловіків призовного віку, що виїхали з України після початку війни.

За даними Федерального Міністерства внутрішніх справ Німеччини, після початку злочинного вторгнення армії РФ в Україну до країни прибув 221 тис 571 чоловік з України у віці від 18 до 60 років.

Наразі на території Німеччини проживають 189 тис 484 українця призовного віку, що виїхали з України після початку війни.

І ці дані охоплюють лише тих, хто зареєстрований офіційно. 

За оцінками Міністерства, ще 100 тис осіб не зареєструвалися і знаходяться в країні нелегально.

Схожа ситуація і в Австрії – туди виїхали як мінімум 14 тис українських чоловіків. Хтось за підробленими документами, хтось за допомогою контрабандистів.

Повідомляється, що деякі з них заплатили до 10 тис доларів за довідку, що підтверджує їх непридатність до військової служби.

При цьому реальне число чоловіків призовного віку, що втекли, може бути в рази більше. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?