Понад тисяча кримчан захищають Україну — командир добровольчого батальйону "Крим" Акаєв
Категорія
Україна
Дата публікації

Понад тисяча кримчан захищають Україну — командир добровольчого батальйону "Крим" Акаєв

Понад тисяча кримчан захищають Україну  — командир добровольчого батальйону "Крим" Акаєв
Джерело:  online.ua

Іса Акаєв – командир добровольчого батальйону «Крим». Ще 8 років тому, коли РФ окупувала Крим, він перебрався на материкову Україну та взяв участь у бойових діях на Донбасі. У 2014 році він вирішив сформувати батальйон «Крим», який неодноразово брав участь у боях на Сході. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року бійці Акаєва без роздумів стали на захист українського народу.

Джерело: Reuters, Арміяinform

Акаєв розповів про свій батальйон та чому насправді захищає Україну

Іноземним журналістам Іса Акаєв пояснив, що спонукало його створити свій мусульманський добровольчий підрозділ та боротися за Україну.

Я просто хочу повернутися додому, у Криму, — сказав 57-річний Акаєв, який,до слова, є не просто воїном, а й батько 13 дітей.

Варто зазначити, що після вторгнення Росії в Україну 24 лютого 50 осіб із батальйону "Крим" брали участь у боях навколо Київської області, але тепер вони планують перейти на південний фронт, щоб боротися у Херсонській області, що межує з Кримом.

Батальйон "Крим"(фото - скриншот)

Їхня ключова мета - повернути Крим - виглядає важче, ніж будь-коли, після того, як більша частина Херсонської області перейшла під контроль Росії на початку війни, відкинувши українські війська більш ніж на 100 км (60 миль) від півострова. Однак коли ЗСУ перейшли до контрнаступу й почали звільняти окупавані території - з'явилася нова надія.

Як стверджує Іса Акаєв, понад тисяча кримчан стали на захист України. Це люди, які готувалися до нападу РФ й віддають свої життя за свободу українського народу.

Я часто спілкуюсь із побратимами-кримчанами. Ми — розкидані по всій Україні, але тримаємось гуртом, — розповідає Іса Акаєв. — Я пишаюся всіма ними. Це люди, для яких принципи важливіші за достаток. Принципові люди на коліна ніколи не стануть! І ми всі переконані, що повернемось до Криму,повернемось із українським прапором! Намагались зібрати точну інформацію про кількість кримчан, які пішли воювати, та це досить проблематично. Однозначно – більше ніж тисяча. Ми зовсім не шкодуємо, що взяли до рук зброю, - наголошує Акаєв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?