Попереджені за нечесність: російські журналісти опинилися в новому гучному скандалі через фейковий сюжет
Категорія
Світ
Дата публікації

Попереджені за нечесність: російські журналісти опинилися в новому гучному скандалі через фейковий сюжет

Попереджені за нечесність: російські журналісти опинилися в новому гучному скандалі через фейковий сюжет
Джерело:  online.ua

Вища рада з аудіовізуальних засобів Франції (CSA) в черговий раз зловила на брехні російських журналістів телеканалу "Russia Today". Їм винесено офіційне попередження за нечесність і неточну подачу інформації.

Про це повідомляється в заяві CSA, опублікованій на офіційному сайті організації, передає ONLINE.UA.

У документі зазначено, що попередження за нечесність російським журналістам винесено за сюжет про застосування хімічної зброї в сирійській Східній Гуті. У ньому автори заявили, що зйомки постраждалих були постановочними, заявивши, що хіматака була зімітована.

Експерти CSA провели перевірку і встановили, що російські журналісти кардинально спотворили слова сирійських очевидців про хіматаку, які були показані в сюжеті. На "Russia Today" ними підтвердили свою думку про імітацію хімічної атаки, хоча сирійці говорили про те, що атака дійсно була проведена.

Крім цього регулятор звинуватив "Russia Today" в тому, що канал необ'єктивно відображає ситуацію і в сюжетах демонструє тільки свою точку зору. У відповідь на попередження CSA на російському каналі знову заявили, що відбулися складності з перекладом і технічні помилки, через які був показаний не відповідний оригінальний аудіоряд. На "Russia Today" запевнили Вищу раду з аудіовізуальних засобів Франції, що технічна помилка вже усунена.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російські ЗМІ показали чергове фейкове відео про війну в Сирії. У сюжеті вони продемонстрували кадри комп'ютерної гри Arma 3, вихваляючись успіхами ВПС РФ в боротьбі з терористами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?