Поразка під Вугледаром викрила великі проблеми армії РФ — звіт аналітиків ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Поразка під Вугледаром викрила великі проблеми армії РФ — звіт аналітиків ISW

Поразка під Вугледаром викрила великі проблеми армії РФ — звіт аналітиків ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), катастрофічні втрати злочинної армії РФ в результаті спроб наступу в районі Вугледара на Донеччині вказує на низку серйозних проблем в окупантів, зокрема, нездатність змінювати тактику ведення бою та використовувати переваги місцевості.

Джерело: звіт аналітиків ISW

Що відомо про наслідки нищівної поразки окупантів під Вугледаром 

Зазначається, що протягом кількох днів окупаційна російська армія намагалась вести наступ в районі Вугледару на Донеччині та заводила танкові колони в засідки українських військових, допускаючись страшенних тактичних помилок.

За інформацією українських військових, було знищено близько 130 танків та БТР окупантів під час тритижневого наступу, що змусило росіян здійснювати лобові атаки та кидати у бій піхотні підрозділи.

Українські військові успішно заманювали російські танки в зони поразки, перш ніж знерухомити російські колони та направити їх на заміновані узбіччя доріг, а потім добивали техніку ствольною артилерією та установками HIMARS.

Російські підрозділи, дислоковані в районі Вугледару, насамперед 155-а бригада морської піхоти, в основному укомплектовані погано навченим мобілізованим персоналом, який раніше вже зазнав величезних втрат у цьому районі в жовтні 2022 року, символізує нездатність російських збройних сил.

Експерти ISW також зазначають, що посилення невдач російських військових на різних напрямках перешкоджатиме здатності окупантів проводити ефективні наступальні операції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?