Порошенко підписав резонансні зміни до антикорупційного закону
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав резонансні зміни до антикорупційного закону

Порошенко підписав резонансні зміни до антикорупційного закону
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко підписав скандальний закон про внесення змін в систему електронного декларування, який зобов'язує антикорупціонерів звітувати про доходи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Читайте також: Помилка або провокація: Порошенко різко розкритикував нардепів
Повідомляється, що закон за підписом глави держави повернуто до Верховної Ради.
Нагадаємо 23 березня Рада затвердила зміни до е-декларуванню, у яких зобов'язали заповнювати електронні декларації представників антикорупційних організацій.
"За" законопроект проголосувало 268 нардепів, документ був затверджений з поправками.
У свою чергу голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв розкритикував кінцевий варіант документа і виступив за повторне друге читання законопроекту.
"Тими голосуваннями, які відбулися в цьому залі, пробиті дірки в одному з найважливіших антикорупційних законів, який дуже підтримувало європейське співтовариство і наші друзі в США. Нагадаю, що саме це законодавство є обов'язковою умовою для скасування віз для українців у Європу", — заявив Соболєв.
Втім, Рада не підтримала пропозиції Соболєва.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше проти введення обов'язкового декларування доходів для представників антикорупційних організацій виступили в Європі: так, Європейський комісар з питань сусідства Йоханнес Хан назвав поправки в закон "кроком назад у боротьбі з корупцією в Україні".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?