Порошенко розповів, що не вдалося Росії під Авдіївкою: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів, що не вдалося Росії під Авдіївкою: з'явилося відео

Порошенко розповів, що не вдалося Росії під Авдіївкою: з'явилося відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Росії і підконтрольним їй бойовикам не вдалося представити позицію України як сторони, яка порушує режим припинення вогню в районі Авдіївки.
Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
"Все відбувається з точністю до навпаки - наш представник у Спеціальному центрі координації і контролю, отримуючи відповідні накази від Міністра оборони, за моїм дорученням, постійно демонстрував готовність до припинення вогню. Хоча б для гуманітарної паузи, для того, щоб відновити забезпечення. Підкреслюю - не тільки в контрольованій українськими військами частини Авдіївці, а припинити той жах, який відбувається зараз в Донецьку з обмеженням поставок світла і води, там теж наші громадяни і ми про них також дбаємо", - сказав Порошенко під час відеоконференції з головою Донецької обласної державної адміністрації Павлом Жебрівським.
Читайте також: Не тільки Авдіївка: на Донбасі з'явилася нова дуже гаряча зона


Він підкреслив, що повна відповідальність за поточне жорстке загострення ситуації навколо Авдіївської промзони, обстріл цивільних кварталів і загибель мирних жителів, поранення журналістів, загибель українських військових лежить на Росії і бойовиках, яких вона підтримує.


"Підкреслюю, що теза про те, що вона їх не контролює, є абсолютно помилковою, адже в кожному підрозділі є кадрові російські військові, які виконують накази Російської Федерації", - зазначив глава держави.


Порошенко також додав, що наступ на позиції українських військ було організовано російськими військами і бойовиками, які ними контролюються.


"Українська сторона зробила все можливе для того, щоб відобразити ці атаки, розпочаті в кінці січня. І весь час підкреслює необхідність припинення вогню. Сьогодні вночі в Авдіївці з системи залпового вогню були обстріляні житлові квартали і пункт роздачі гуманітарної допомоги, загинули мирні жителі", - сказав президент.



Як повідомляв ONLINE.UA,

в Міноборони заявили, що українські військові підвели бронетехніку до лінії зіткнення під Авдіївкаою на випадок прориву бойовиків так званої ДНР, але танки не беруть участі в бойових діях

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?