Порошенко у зверненні по Голодомору послав "привіт" Росії: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко у зверненні по Голодомору послав "привіт" Росії: з'явилося відео

Порошенко у зверненні по Голодомору послав "привіт" Росії: з'явилося відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко, виступаючи у День пам'яті жертв Голодомору в Україні

, нагадав про те, що Москва залишається центром заперечення факту геноциду українців під час штучного голоду.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт глави держави.


«Апологети заперечення Голодомору-геноциду живуть, в основному, в одній географічній точці. Вони ховають від вчених архівні документи і судом забороняють відповідні роботи українських авторів», - нагадав Порошенку.


Також президент з сарказмом зазначив, що «можна, звичайно, зачистити від книг про Голодомор багатостраждальну Бібліотеку української літератури в Москві, але з історії Голодомор викреслити неможливо».


Читайте також: Україна пам'ятає: Порошенко і Гройсман зробили заяви про Голодомор

Згадуючи свідка страшного голоду в Україні, Миколу Онищенка, котрий виступав перед ним, і у віці 90 років був змушений тікати від війни на Донбасі, Порошенко порівняв Голодомор з агресією Росії.


"Привіт" Порошенко Росії дивіться з 7:30:


«Два злочини, геноцид і російська агресія на Донбасі, переплелися у долі Миколи Павловича Онищенка, який щойно виступав. У дитинстві він пережив Голодомор, в дев'яносто років став вимушеним переселенцем. Що те, що інше – завдяки Москві», — зазначив глава держави.


Читайте також: Трагедія Голодомору: в мережі з'явилася вражаюча інфографіка


За його словами, «тридцять другий і тридцять третій надломили націю, але Україну і українців не зламали».


«Після десятиліть знищення, Україна піднялася на ноги. У 91-му поставила крапку в історії імперії. А зараз протистоїть спробам відродити цю імперію і впевнено захищає рубежі свободи – свободи і своєї, і свободи Європи», — резюмував Порошенко.


Як повідомляв ONLINE.UA, під  час промови у пам'ять про жертв Голодомору Петро Порошенко настільки проникся своїми словами, що не втримав дрижання голосу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?