Порошенко зробив важливу заяву щодо ситуації з газом в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив важливу заяву щодо ситуації з газом в Україні

Порошенко зробив важливу заяву щодо ситуації з газом в Україні
Джерело:  online.ua

Складна ситуація, яка виникла через односторонні дії російського Газпрому, повністю подолана. У суботу, 3 березня, в Україну збільшили поставки блакитного палива Словаччина, Польща та Угорщина.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Газ - не політична зброя: в США відреагували на дії Газпрому

Також український голова подякував усім українцям за солідарність, яку вони проявили в критичній ситуації. За його словами, громадяни країни масово відгукнулися на заклик скоротити споживання блакитного палива і прикрутили свої котли, завдяки чому в країні на 14% скоротилося споживання газу.

Порошенко підкреслив, що Україна в повному обсязі забезпечила транзит газу країнам Європейського Союзу. Він додав, що всі європейські партнери були попереджені про рішення Газпрому розірвати контракти з Україною і зірвати поставки газу в Європу.

"Росіяни дуже сподівалися, що Україна почне відбір газу з транзиту. Не дочекаються! Україна надійний транзитер, надійна держава і надійний партнер", - заявив Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна готує відповідь на дії Газпрому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?