Політолог назвав єдиний спосіб зупинити Путіна й унеможливити війну з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог назвав єдиний спосіб зупинити Путіна й унеможливити війну з РФ

Політолог назвав єдиний спосіб зупинити Путіна й унеможливити війну з РФ
Джерело:  online.ua

Український журналіст та політичний експерт Віталій Портников звернув увагу на те, що анонсовані переговори глав МЗС країн НАТО можуть стати поворотним моментом не тільки для України, а й для усієї Європи. Політолог розповів, як Альянс може вплинути на подальший розвиток події та на дії очільника Кремля Володимира Путіна.

Джерело: Espreso.tv

Портников закликав НАТО не допустити війну України з РФ

На переконання політичного експерта, члени Альянсу чудово усвідомлюють, що запланувала російська влада, саме тому запропонували й українській стороні приєднатися до переговорів.

Інше питання – як НАТО зможе відповісти на ці виклики? Чи надасть дієву підтримку Україні та іншим країнам, які стали форпостом цивілізованого режиму у боротьбі зі спробами відродити "імперію зла" або обмежиться заявами про серйозну стурбованість і нагадування про те, що американські чи британські солдати не вмиратимуть за Україну. Не будуть та й не будуть. Якщо такі заяви прозвучать, якщо Кремлю дадуть зрозуміти, що не захищатимуть Україну, це стане справжнім запрошенням до вторгнення, - пояснює Віталій Портников.

За словами політолога, якщо Україна впаде, Путін може дозволити собі піти далі - до кордонів ЄС та НАТО. Журналісти звернув увагу на те, що тоді військовим Альянсу доведеться стати на захист членів блоку, а кількість тих, хто загине у цій війні, буде набагато більшою, ніж у випадку з Україною.

Тому що якщо нападу на Україну вдасться запобігти, це означатиме переведення конфлікту у політичну та економічну площину та демонстрацію того, що Захід може постояти за себе та своїх союзників у протистоянні зі злом. І тоді можна буде зосередитися на зусиллях, які рано чи пізно призведуть до політичного та економічного краху російського режиму та запуску процесів демократизації Росії, - наголошує політолог.

На переконання Портникова, Путін - це загроза не лише Україні, але людству та людяності. Байден, Джонсон, Макрон можуть залишитися у кривавій історії ХХІ століття з репутацією колективного Чемберлена, якщо не зупинять російського диктатора.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?