Португалія спростила правила в'їзду для вакцинованих українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Португалія спростила правила в'їзду для вакцинованих українців

Португалія спростила правила в'їзду для вакцинованих українців
Джерело:  online.ua

Португалія, яка має найвищий в ЄС рівень вакцинації: 83,3% всього її населення зараз повністю вакциновані, з понеділка пом’якшить обмеження для мандрівників із сертифікатом здоров’я ЄС.

Джерело: The Guardian, Visit Portugal

Португалія послаблює обмеження для туристів

Португалія оголосила про послаблення обмежень на поїздки для власників європейських сертифікатів Covid-19, скасувавши вимогу надавати негативний результат тесту перед в’їздом в країну.

Мандрівники з цифровим медичним пропуском ЄС або іншими визнаними перепустками на вакцину будуть звільнені від необхідності доводити нещодавній негативний результат тесту з понеділка, до них входять і українці.

Цей крок зроблений після того, як Європейська Рада рекомендувала гармонізувати правила поїздок блоку, щоб уникнути введення обмежень на повністю вакцинованих мандрівників із сусідніх країн ЄС з високим рівнем зараження.

Як і інші країни-члени ЄС, Португалія з початку грудня вимагає від пасажирів віком від 12 років мати негативний тест перед в’їздом в країну, незалежно від їхнього статусу вакцинації.

У четвер уряд скоротив термін дії результатів тесту з 48 до 24 годин.

Португалія вступила в стрімку хвилю випадків коронавірусу, викликаних штамом Omicron, зафіксувавши понад 41 000 нових випадків зараження та 44 смертельних випадки в суботу.

Мандат Австрії щодо вакцин

Тим часом в Австрії набув чинності новий закон, який передбачає обов’язкову вакцинацію від COVID-19 для всіх жителів, які досягли 18 років.

Цей безпрецедентний крок з боку країни-члена ЄС означає, що будь-кого, хто не дотримується нового закону, з суботи може загрожувати чималий штраф. Очікується, що перевірки почнуться з середини березня.

Близько 72% населення Австрії повністю вакциноване – показник нижче інших європейських країн, таких як Франція, Португалія чи Іспанія.

Ізраїль скасовує карантинні обмеження

Починаючи з понеділка, ізраїльтянам більше не доведеться показувати свої Green Pass, які підтверджують вакцинацію або нещодавній негативний тест на COVID-19 в ресторанах, кінотеатрах, спортзалах і готелях.

Чинний Green Pass дійсний для всіх тих, хто одужав або отримав дві дози вакцини за останні чотири місяці, а також тих, хто отримав три або чотири дози в будь-який час.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?