Посли ЄС підтримали збільшення фонду миру. З нього виділяють гроші на зброю для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Посли ЄС підтримали збільшення фонду миру. З нього виділяють гроші на зброю для України

Посли ЄС підтримали збільшення фонду миру. З нього виділяють гроші на зброю для України
Джерело:  online.ua

21 червня Комітет постійних представників урядів держав-членів Євросоюзу (Coreper II) ухвалив збільшення на 3,5 млрд євро Європейського фонду миру (EPF). З цього фонду, черед іншого, фінансують закупівлю зброю для України.

Джерело: Шведське головування у Раді ЄС

У ЄС підтримали збільшення фонду миру

Сьогодні посли ЄС схвалили додаткові 3,5 мільярда євро (у цінах 2018 року) до Європейського фонду миру. Це рішення підтверджує зобов’язання ЄС підтримувати своїх партнерів у сфері безпеки та оборони.

Нагадаємо, що 14 березня Рада Євросоюзу збільшила фінансову стелю для Європейського фонду миру до 7,979 млрд євро до 2027 року.

Сьогоднішнє рішення збільшує фінансову стелю Європейського фонду миру до понад 7,9 мільярдів євро. Забезпечення фінансової стійкості цього інструменту має вирішальне значення для нашої підтримки не лише України, але й наших партнерів в інших частинах Європи, Африки та Близького Сходу, оскільки їхні потреби продовжують зростати, - сказав головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.

Що відомо про Європейський фонд миру

Європейський фонд миру було створено в березні 2021 року для фінансування заходів спільної зовнішньої та безпекової політики.

Мета фонду – запобігти конфліктам, зберегти мир та зміцнити міжнародну безпеку і стабільність.

Зокрема, за допомогою фонду Європейський Союз може фінансувати заходи, спрямовані на зміцнення потенціалу щодо військових та оборонних питань країн, що не є членами ЄС, а також регіональних і міжнародних організацій.

Країни ЄС кожного року роблять свій внесок до фонду на основі річного бюджету.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?