Посли G7 висунули безапеляційну вимогу Україні щодо судової реформи
Категорія
Україна
Дата публікації

Посли G7 висунули безапеляційну вимогу Україні щодо судової реформи

Посли G7 висунули безапеляційну вимогу Україні щодо судової реформи
Джерело:  online.ua

Посли країн "Великої сімки" вимагають у Ради суддів негайно оголосити своїх кандидатів до Етичної ради Вищої ради правосуддя якомога швидше. 

Джерело: Твіттер-сторінка G7AmbReformUA

Велика сімка озвучила нову вимогу Україні щодо судової реформи

"Посли країн G7 продовжують підтримувати процес всебічної судової реформи в Україні. На вчорашній дискусії, що проходила в Офісі президента України, вони повторили свій заклик до Ради суддів оголосити своїх кандидатів до Етичної ради Вищої ради правосуддя якомога швидше", - сказано в заяві британського головування в групі підтримки реформ в Україні послів "Великої сімки".

Представники G7 закликають "здібних і чесних суддів та юристів" подати заявки до Етичної ради й долучитися до міжнародних експертів для спільної роботи над "історичною реформою".

За словами очільника Комітету українського парламенту з питань правоохоронної діяльності, керівника комісії з питань правової реформи при президентові Сергія Іонушаса, наразі темпи відбору кандидатів не відповідають очікуванням суспільства та пропозиціям Володимира Зеленського й Верховної Ради.

Іонушас розповів учасникам засідання про звернення очільника Венеціанської комісії Джанні Букіккіо із закликом утриматися від будь-яких дій, що затягують відбір кандидатів і можуть завдати шкоди створенню незалежної судової системи нашої країни.

Чиновник звернув увагу на те, що Рада суддів досі не визначила трьох кандидатів до Етичної ради.

"Посли країн "Групи семи" вже раніше висловили занепокоєння затримкою висування кандидатів до Етичної ради. Свою стурбованість у зв’язку зі зволіканням у доборі членів Етичної ради ВРП висловив посол ЄС в Україні Матті Маасікас", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 13 вересня Рада суддів не підтримала жодного з кандидатів за своєю квотою на посади членів Етичної ради.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?