Посол України розповіла на що підуть 40 млрд доларів допомоги Україні від США
Категорія
Україна
Дата публікації

Посол України розповіла на що підуть 40 млрд доларів допомоги Україні від США

Посол України розповіла на що підуть 40 млрд доларів допомоги Україні від США
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден підписав закон про допомогу для України на майже 40 млрд доларів. Майже 24 мільярди доларів з цієї суми призначені на безпекову та оборонну допомогу Україні.

Джерело: Оксана Маркарова

На що витратять 40 млрд допомоги Україні

Так, 23,75 млрд доларів передбачено на безпекову та оборонну допомогу Україні, а також на зусилля США з посилення європейської безпеки. Зокрема:

  • 6 млрд доларів — на Ініціативу сприяння безпеці України, включаючи надання озброєння, військового обладнання, підготовки, логістичної підтримки матеріально-технічного забезпечення, розвідувальної підтримки силам оборони та безпеки України;

  • 4 млрд доларів — на програму Іноземного військового фінансування Держдепу США для додаткової підтримки Україні та країнам східного флангу НАТО щодо розбудови та зміцнення їх оборонних спроможностей;

  • 8,7 млрд доларів — на поповнення американських запасів озброєння та військової техніки, що були надані Україні;

  • 3,9 млрд доларів — Європейському командуванню операцій для підтримки місій, розвідувальну підтримку, додаткове озброєння та обладнання.

  • 550 млн доларів — для придбання критично важливих боєприпасів для збільшення запасів Міноборони США та розробку стратегій захисту систем, визначених для можливого майбутнього експорту;

  • 600 млн доларів — для зменшення існуючих обмежень промислової бази з метою пришвидшення виробництва ракет та розширення спроможностей з видобутку критично важливих мінералів.

9 мільярдів доларів з цього пакета передбачені на додаткову економічну та технічну допомогу Україні.

6,58 млрд доларів передбачені на додаткову гуманітарну допомогу для розв'язання проблеми продовольчої безпеки на глобальному рівні, а також надання допомоги людям, що постраждали від російської агресії проти України.

Ще передбачено фінансування заходів Мінюсту США з арешту та продажу конфіскованого майна (наприклад, яхт російських олігархів), пов’язаного з вторгненням росії в Україну (67 млн.дол), заходів Мінфіну США з відстеження російської фінансової активності (52 млн.дол.), а також відновлення роботи американської дипмісії в нашій державі (327 млн.дол.), - повідомила Маркарова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?