Посол України в США оцінила перспективи отримання винищувачів та танків
Категорія
Україна
Дата публікації

Посол України в США оцінила перспективи отримання винищувачів та танків

Посол України в США оцінила перспективи отримання винищувачів та танків
Джерело:  online.ua

За словами посла України в США Оксани Маркарової, наразі дипломати працюють над питаннями поставок Україні західних танків та винищувачів, а за допомоги партнерів, навчання українських військових керуванням ЗРК Patriot буде надзвичайно швидким.

Джерело: Щорічна конференція послів України

Що відомо про перспективи отримання нових видів західних озброєнь 

Я не буду коментувати конкретні назви, тому що питання не в назвах. Ми працюємо з усіма нашими партнерами, і тут я думаю, що краще запитати у Міністерства оборони в тому числі, але така здатність як танки, літаки, будь-яка броньована техніка, - це одна з пріоритетних позицій, над якими ми працюємо, - зазначила Маркарова.

Окремо посол сказала, що зенітно-ракетний комплекс Patriot, який США передадуть Україні, є "суперпроривною зброєю".

Це один з кращих видів зброї саме в категорії протиповітряних засобів, - наголосила український дипломат.

Вона зазначила, що після 24 лютого йде постійна робота, і Україна отримує все більшу кількість видів різних озброєнь.

За її словами, отримання ЗРК Patriot - це ще одна перемога України, але Україні потрібно ще більше, і дипломати не зупиняються у своїй роботі.

Також посол розповіла, що навчання українських військових з експлуатації ЗРК Patriot почнуться набагато швидше і їх терміни максимально скорочені. Зокрема, навчання "будуть проведені максимально ефективним способом, щоб було швидко".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?