Посол України закликав Туреччину пояснити вивіз краденого українського зерна
Категорія
Світ
Дата публікації

Посол України закликав Туреччину пояснити вивіз краденого українського зерна

Посол України закликав Туреччину пояснити вивіз краденого українського зерна
Джерело:  online.ua

Посол України в Туреччині Василь Боднар заявив про те, що Туреччина входить в число країн, які купують українське зерно, яке вкрала Росія.

Джерело: Reuters

Посол України звинуватив Туреччину в придбанні краденого українського зерна

Посол Василь Боднар також повідомив журналістам, що звернувся за допомогою до турецької влади та Інтерполу, щоб розслідувати, хто причетний до поставок зерна транзитом через турецькі води.

Росія нахабно і безпрецедентно краде українське зерно і вивозить його з окупованого Криму. Крадене зерно (вивозить — ред.) до іноземних країн, у тому числі до Туреччини. Ми звернулися до турецької сторони з проханням допомогти нам у вирішенні цієї проблеми, — сказав посол.

Фото: commons.wikimedia.org

Нагадаємо, напередодні турецькі ЗМІ повідомили, що близько 20 мільйонів тонн зерна та насіння соняшнику з Росії та України будуть доставлені на світові ринки завдяки механізму командного центру, який планується створити в Стамбулі.

Повідомляється, що під егідою ООН була підготовлена дорожня карта для вирішення глобальної продовольчої кризи, яка виникла через російське вторгнення в Україну.

Деталі дорожньої карти будуть обговорені найближчими днями на зустрічі, яка відбудеться за участю Росії, України, Туреччини та представників ООН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?