Постраждала українка. Британія опинилася у центрі скандалу через трудове рабство
Категорія
Світ
Дата публікації

Постраждала українка. Британія опинилася у центрі скандалу через трудове рабство

трудове рабство
Джерело:  The Independent

У результаті спільного розслідування британського Бюро журналістських розслідувань (TBIJ) та газети The Independent вдалося дізнатися, що МВС Великої Британії підготувало звіт про випадки трудового рабства іноземців, однак не хотіло його оприлюднювати.

Британська влада намагалася приховати звіт про трудове рабство

Міністерство внутрішніх справ Британії має інформацію про становище іноземних працівників на фермах у межах програми залучення робочої сили, яка була введена після виходу країни з ЄС.

Журналісти ознайомилися з майже двома десятками таких звітів, які МВС не хотіло оприлюднювати.

У них зібрані свідчення іноземних сезонних працівників та висновки інспекторів, які відвідували ферми. Аналіз звітів показав, що майже половина опитаних робітників порушували питання расизму, безпідставних відрахувань від заробітної плати та погроз повернення додому в разі невиконання вимог працедавців.

Українка також стала жертвою трудового рабства у Британії

Представниками видання The Independent вдалося поспілкуватися з громадянкою України, яка збирала фрукти на одній з британських ферм.

За словами жінки, її замкнули на 11 днів у фургоні без доступу до медичної допомоги та їжі. Що важливо розуміти, це сталося тоді коли вона захворіла коронавірусом.

Працівниця з Молдови стверджувала, що їй дозволяли брати лише одну 15-хвилинну перерву й не відпускали в туалет, поїсти чи випити води, поки не відпрацює трудову норму, а інший сезонний працівник став свідком того, як його колега виривав собі зуба, коли йому відмовили у стоматологічній допомозі на фермі.

Варто звернути увагу на те, що досі жодне зі звинувачень, що вказують на пряме порушення Британією законодавства про заборону трудового рабства, так і не було розслідуване.

На цьому тлі не можна не згадати про те, що ще 4 роки тому у Британії засудили до різних термінів тюремного ув'язнення 5 чоловіків та 3 жінок, громадян Польщі, які займалися торгівлею людьми та відмиванням грошей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?