Повітряні Сили ЗСУ підтвердили візит українських пілотів в США
Категорія
Україна
Дата публікації

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили візит українських пілотів в США

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили візит українських пілотів в США
Джерело:  online.ua

Речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат підтвердив інформацію ЗМІ про те, що в США прибули українські пілоти. Там американські військові оцінять їхні знання та навички для можливої подальшої підготовки до польотів на сучасних винищувачах.

Джерело: Голос Америки

США оцінюють навички українських пілотів

Ігнат зазначив, що до США вирушили двоє українських пілотів, які мають великий досвід. Американські фахівці досліджують рівень їхніх знань та вмінь.

Ці пілоти можуть бути потенційно залучені до майбутніх навчань у США.

Так, військові США дізнаються, скільки потрібно часу для їхнього навчання, оцінюється рівень знань. І всі ці моменти враховуються, і будуть в подальшому зроблені кроки для того, щоб зрозуміти алгоритм дій: як ми діятимемо далі, де ми будемо навчати [пілотів ЗСУ], якщо буде прийнято рішення про [надання Україні] того чи іншого типу літака, - сказав Ігнат.

Він додав, що наразі тривають консультації. Україна співпрацює з союзниками та військовому та дипломатичному фронтах.

[Якщо] буде прийнято рішення про той інший тип літака - тоді вже будемо знати, яку кількість пілотів і куди відправляти на це навчання. Поки що американська сторона вивчає можливості наших пілотів, скільки їм знадобиться часу для перенавчання на сучасні винищувачі, - додав речник.

Також необхідне навчання не лише пілотів, а й інженерно-авіаційного складу, який необхідний для обслуговування літаків. Один сучасний винищувач можуть обслуговувати 10 і більше людей.

Двоє українських пілотів прибули в США для навчань

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що двоє українських пілотів прибули до американського штату Аризона, де вони проходять тренування на авіасимуляторах та вдосконалюють свої навички.

Незважаючи на це, рішень про надання винищувачів F-16 немає.

Раніше представники Білого дому та сам президент США Джо Байден заявляли, що Україні поки не потрібні F-16, хоча Україна неодноразово висловлювала бажання їх отримати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?