Prada розроблятиме скафандри для майбутньої місії NASA на Місяць
Категорія
Технології
Дата публікації

Prada розроблятиме скафандри для майбутньої місії NASA на Місяць

Скафандр
Джерело:  Axiom Space

Італійський модний дім Prada вперше обʼєднається з комерційною космічною компанією Axiom Space для розробки скафандрів для місії NASA на Місяць Artemis III.

Prada розроблятиме скафандри для NASA

Місія на Місяць Artemis III запланована на 2025 рік. Вона стане першою висадкою екіпажу на Місяць після місії «Аполлона-17» у грудні 1972 року, а також першою, коли на Місяць зійде жінка.

Інженери Prada працюватимуть разом із командою Axiom Space протягом усього процесу проєктування, розробляючи рішення щодо матеріалів і конструктивних особливостей для захисту від унікальних викликів космосу та місячного середовища.

Скафандр AxEMU надасть астронавтам розширені можливості для дослідження космосу, зокрема він дозволить жити та працювати на Місяці та навколо нього.

Скафандр матиме підвищену гнучкість, кращий захист для протистояння суворим умовам та спеціалізовані інструменти для досліджень.

У компанії вважають, що досвід Prada з сировиною, технологіями виробництва та інноваційними концепціями дизайну принесе передові технології, які допоможуть забезпечити не тільки комфорт астронавтів на поверхні Місяця, але й врахує вкрай необхідний людський фактору, якого немає в застарілих скафандрах.

Що відомо про місію Artemis III

У 2025 році космічний корабель NASA «Оріон» доставить екіпаж до Місяця та назад.

Спочатку екіпаж відправиться на орбіту Землі, де виконає перевірку систем і налаштування сонячних панелей на «Оріоні».

Потім корабель відправиться на Місяць, куди буде летіти кілька днів.

Під час перебування на Місяці астронавти виконуватимуть наукову роботу і проведуть серію місячних походів.

Під час своїх місячних походів астронавти зніматимуть фотографії та відео, досліджуватимуть геологію, отримають зразки та зберуть інші дані для досягнення наукових цілей місії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?