Права українців на часі: Раду закликають підтримати законопроєкт про реєстровані партнерства
Категорія
Україна
Дата публікації

Права українців на часі: Раду закликають підтримати законопроєкт про реєстровані партнерства

Права українців на часі: Раду закликають підтримати законопроєкт про реєстровані партнерства
Джерело:  online.ua

7 березня у Верховній Раді України подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства, щоб визначити та закріпити права українців, які не хочуть або не можуть брати шлюб. У ньому також йдеться про права одностатевих пар.

Джерело: Фейсбук-сторінка Інни Совсун

Що важливо знати про реєстровані партнерства

Реєстровані партнерства — це новий інститут для тих, хто не може чи не хоче брати шлюб. Ним можуть скористатися військові та цивільні, одностатеві та різностатеві пари.

Я могла б сказати, що цього від нас вимагають західні союзники — і це правда, вимагають. Та мене спонукало зареєструвати законопроєкт інше — я бачуся, я говорю з ЛГБТ військовими, я чую про їхні проблеми. Я переконана, що як суспільство, ми маємо виправити велику несправедливість, коли в частини громадян і громадянок менше прав, ніж в усіх інших. Я впевнена: як суспільство ми дозріли, щоб вирватися з pociйських скрєп і совкового світогляду. Це доводять опитування: 56% українців повністю і скоріше погоджуються, що ЛГБТ люди повинні мати право на цивільні партнерства. То давайте нарешті це зробимо, - наголошує нардепка Інна Совсун.

Що змінить ухвалення законопроєкту про реєстровані партнерства

За словами народної обраниці, у разі підтримки українським парламентом, законопроєкт нарешті допоможе парам визначити взаємні права та обов'язки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки.

Нічого екстраординарного. Все те, що завжди, за замовчуванням, було доступно різностатевим парам в Україні. Держава має надати юридичний захист тим, хто захищає її безпеку. І це ще одне, що робить нас із pociянами просто біологічно різними видами. В Україні людська гідність і свобода — це справжні цінності, - підкреслює політикиня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?