Втрати росіян в Бахмуті вп’ятеро перевищують українські – розвідка НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Втрати росіян в Бахмуті вп’ятеро перевищують українські – розвідка НАТО

Втрати росіян в Бахмуті вп’ятеро перевищують українські – розвідка НАТО
Джерело:  online.ua

У НАТО оцінили співвідношення втрат України та Росії в Бахмуті як один до п'яти.

Джерело: CNN

Втрати Росії у Бахмуті

CNN із посиланням на військового чиновника НАТО повідомило, що російські окупанти втратили у боях за Бахмут Донецької області у п’ять разів більше солдатів, ніж українські захисники.

Співвідношення втрат РФ та України як п’ять до одного є "обґрунтованою оцінкою, яка базується на даних розвідки", уточнив представник Альянсу.

Оскільки чиновникам альянсу заборонено обговорювати інформацію розвідки, джерело телеканалу говорило на умовах анонімності.

Він додав, що Україна також зазнає значних втрат, захищаючи місто.

Українські воїни пішли в контрнаступ біля Бахмуту

4-5 березня сотням ЗСУ вдалося піти в контрнаступ біля Бахмуту.

Українським воїнам вдалося відтіснити ворожу армію, яка переважає за чисельністю, завдати їй масштабних втрат, а також врятувати місто від остаточного оточення.

Станом на 6 березня росіяни оточили місто з трьох сторін та продовжують наступати, однак Збройні сили України все одно не відступають з міста й продовжують його оборону, зазначає The New York Times.

Редакція видання зазначила, що на захоплення Бахмуту Кремль кинув десятки тисяч щойно мобілізованих росіян, а також найманців Групи "Вагнера".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?