Представники ЛГБТ+ вимагають ухвалити законопроєкт проти дискримінації
Категорія
Україна
Дата публікації

Представники ЛГБТ+ вимагають ухвалити законопроєкт проти дискримінації

Представники ЛГБТ+ вимагають ухвалити законопроєкт проти дискримінації
Джерело:  online.ua

5 червня у Києві біля будівлі Офісу президента пройшла акція представників спільноти ЛГБТ+ — вони вимагали від Верховної Ради ухвалити законопроєкт, який посилює боротьбу з дискримінацією в Україні.

Джерело:  KyivPride

ЛГБТ-спільнота вимагає ухвалити законопроєкт проти дискримінації

Згідно з останніми даними, учасниками цієї акції стали декілька сотень людей. Усі вони вимагали ухвалення законопроєкту №5488 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації".

Окрім того, ЛГБТ-спільнота під Офісом президента України вимагала від поліції повноцінного розслідування злочинів, які скоїли проти представників ЛГБТ+, та проявів дискримінації за будь-якою ознакою.

Так, учасники акції закликали до негайного розслідування нападів на представників ЛГБТ та учасниць феміністичних заходів, активісток та членів відповідних організацій.

Як стверджують організатори акції, поліція кваліфікує такого роду атаки та погрози як "хуліганство", оскільки поки у вітчизняному законодавстві немає дієвих важелів впливу на угруповання, які використовують нетерпимість до різних груп населення як основний привід для атак мирних зібрань, освітніх та культурних заходів. Саме тому, на переконання ЛГБТ-спільноти, законопроєкт №5488 потрібно ухвалити якомога швидше.

Також відомо, що під будівлею ОП відбулася акція противників законопроєкту. В ній взяли участь кілька десятків осіб.

Захід посилено охороняли представники поліції та Національної гвардії.

Варто зазначити, що законопроєкт №5488 зареєстрували в українському парламенті 13 травня. Ініціатор – очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль. Наразі документ перебуває на розгляді у профільному комітеті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?