Прем'єр Болгарії звинуватив команду Путіна та мафію у падінні його уряду
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр Болгарії звинуватив команду Путіна та мафію у падінні його уряду

Прем'єр Болгарії звинуватив команду Путіна та мафію у падінні його уряду
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков озвучив публічні звинувачення команді російського диктатора Володимира Путіна та потужній мафії країни після того, як парламент висловив вотум недовіри його уряду 22 червня.

Джерело:  Politico

Прем'єр Болгарії звинувачує Кремль у падінні його уряду

Це голосування - один крихітний крок на дуже довгому шляху, який ми маємо. Я обіцяю, що ми продовжимо боротьбу за повернення країни, і одного разу ми матимемо Болгарію без ляльководів, без мафії - нормальну європейську країну, - заявив Кирил Петков.

Називаючи прізвища людей, які зіграли головну роль у поваленні його адміністрації, політик заговорив про російського посла в Софії Елеонору Митрофанову та звинуватив офіційну Москву у впливі на його усунення через депутатів ультраправої партії "Відродження".

Кирило Петков та Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Це була честь для мене - очолювати уряд, який повалили Пеєвський, Борисов, Тріфонов і Митрофанова, - виступив із заявою Петков.

Варто звернути увагу на те, що у списку також згадуються бізнесмен і колишній депутат Делян Пеєвський, колишній прем'єр-міністр Бойко Борисов, який очолює партію ГЕРБ, що висунула вотум недовіри, а також Славі Тріфонов, керівник партії "Є такий народ", яка вийшла з урядової коаліції.

На звинувачення Петкова миттєво відповіла офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова. Вона цинічно заявила, що "у списку не вистачає Бетмена та Жінки-кішки".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?