Прем'єр Британії Джонсон скликає екстрений саміт НАТО та лідерів G7
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Британії Джонсон скликає екстрений саміт НАТО та лідерів G7

Прем'єр Британії Джонсон скликає екстрений саміт НАТО та лідерів G7
Джерело:  online.ua

Глава британського уряду Борис Джонсон назвав катастрофою вторгнення Росії до України. Він закликає союзників терміново провести саміт лідерів країн-членів НАТО. Увечері 24 лютого він виступить зі зверненням з приводу війни РФ проти України.

Джерело: Twitter Джонсона

Джонсон скликає терміновий саміт НАТО

Британський прем'єр після того, як близько 5 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну, вже провів переговори з главою України Володимиром Зеленським. Він пообіцяв рішучу реакцію Британії.

Я вражений жахливими подіями в Україні та поговорив із президентом Зеленським, щоб обговорити наступні кроки. Президент Путін обрав шлях кровопролиття та руйнування, розпочавши неспровокований напад на Україну. Великобританія та наші союзники відповідатимуть рішуче, - заявив Джонсон.

Прем'єр Британії закликає всі країни НАТО зібратись на саміт.

Це катастрофа нашого континенту. Сьогодні вранці я звернуся до нації щодо російського вторгнення в Україну. Я також поговорю з іншими лідерами G7 і закликаю до термінової зустрічі всіх лідерів НАТО якнайшвидше, - повідомив британський прем'єр.

Країни ЄС засудили напад Росії на Україну

У ЄС вже розпочалася екстрена зустріч, на якій мають затвердити санкційний пакет проти Росії за напад на Україну.

Наразі засуджують напад Росії на Україну навіть "друзі Путіна". Зокрема президент Чехії Мілош Земан вперше за останні вісім років виступив із засудженням агресії РФ.

Президент США Джо Байден пообіцяв надати Україні всебічну підтримку.

Я зустрінуся з лідерами G7, і Сполучені Штати, наші союзники та партнери запровадять жорсткі санкції проти Росії. Ми продовжимо надавати підтримку та допомогу Україні та українському народу, – йдеться у заяві Байдена, опублікованій на сайті Білого дому 24 лютого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?