Прем’єр Британії застеріг Путіна від військової авантюри в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем’єр Британії застеріг Путіна від військової авантюри в Україні

Прем’єр Британії застеріг Путіна від військової авантюри в Україні
Джерело:  online.ua

Глава британського уряду Борис Джонсон застеріг президента РФ Володимира Путіна від ескалації на кордоні України та Польщі. Він попередив про наслідки від дій Кремля, які назвав "військовим авантюризмом".

Джерело: Evening Standard

На тлі гострої реакції Заходу на скупчення російських військ поблизу кордону з Україною, Джонсон зазначає, що ціна прорахунків на наших кордонах, а також на кордонах Польщі буде величезною.

"Я думаю, що було би трагічною, трагічною помилкою для Кремля думати, що можна чогось досягти за допомогою військового авантюризму", - сказав Джонсон.

Джонсон закликав не піддаватися на спокусу співпраці з російськими монополістами

Крім того, британський топполітик закликав європейські країни не піддаватися на спокусу співпраці з російськими монополістами у сфері постачання газу і тим самим вносити свою лепту в погіршення екологічної ситуації а регіоні. Питання про скорочення джерел паливно-енергетичного комплексу, які сприяють зміні клімату підіймали також на нещодавній кліматичній конференції в Глазго COP26.

"Незабаром їм (європейським країнам – ред.) треба буде зробити вибір між отриманням все більшої кількості російських вуглеводнів гігантськими новими газогонами і захистом України, а також відстоюванням справи миру і стабільності", - сказав він.

Європейські країни звинувачують Російську Федерацію у сприянні кризі та підвищенні напруги на білорусько-польському кордоні. Міграційна ситуація в обох країнах як ніколи загострилась, тисячі нелегалів у супроводі білоруських служб штурмують кордон Євросоюзу.

Ризики повномасштабного вторгнення Росії

Нагадаємо, минулого місяця в американському The Washington Post з’явилась інформація про те, що Кремль знову стягує російські війська до кордонів України . Вперше тривожну інформацію журналісти опублікували 30 жовтня. Через день ще одне авторитетне видання, Politico підтвердило дані, опублікувавши супутникові знімки, на яких зафіксовано концентрацію воєнних сил РФ у Смоленській області. До кордону з Україною від міста Єльня, де дислокуються війська – близько 260 кілометрів.

Читайте також:

  • У Зеленського попередили про пастку Путіна та ймовірність великої війни

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?