Прем'єр Грузії вигадав новий привід вторгнення РФ в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Грузії вигадав новий привід вторгнення РФ в Україну

Прем'єр Грузії вигадав новий привід вторгнення РФ в Україну
Джерело:  online.ua

Грузинський прем'єр Іраклій Гарібашвілі, який відомий своєю проросійською позицією, почав цинічно заявляти, що однією з причин, через яку Росія нібито розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, стало бажання Києва приєднатися до НАТО.

Джерело: "Эхо Кавказа"

Чому РФ напала на Україну — версія прем'єра Грузії

Як запевняє скандальний політик, однією з головних причин російської агресії було "розширення НАТО".

Він також додав, що є "багато інших причин".

Я не хочу спекулювати, не хочу цитувати заяви російського уряду. Але однією з причин було бажання України стати членом НАТО. Отже, ми бачимо наслідки, – цинічно заявив Іраклій Гарібашвілі.

 

Що важливо знати про позицію Грузії щодо російсько-української війни

Як уже згадувалося раніше, у травні 2023 року влада Грузії, яка не підтримала санкції проти РФ у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну, вирішила відновити пряме авіасполучення з країною-агресоркою.

Ба більше, попри обіцянки офіційного Тбілісі, дозволи на рейси отримала російська авіакомпанія, яка літає до окупованого Криму.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно Іраклій Гарібашвілі публічно скаржився на те, що не бачить достатніх зусиль з боку міжнародної спільноти для створення умов, які б дозволили провести мирні переговори щодо України.

Я думаю, усі здивовані. Я не бачу ознак того, що ця війна скоро закінчиться. Це проблема, але ми не бачимо достатніх зусиль з боку міжнародної спільноти для здійснення правильних заходів, щоб провести мирні переговори, – заявив грузинський прем'єр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?