Прем’єрка Італії переконана у перемозі України та обіцяє повну підтримку інтеграції в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем’єрка Італії переконана у перемозі України та обіцяє повну підтримку інтеграції в ЄС

Прем’єрка Італії переконана у перемозі України та обіцяє повну підтримку інтеграції в ЄС
Джерело:  online.ua

13 травня президент України Володимир Зеленський у Римі зустрівся з главою уряду Італії Джорджею Мелоні. Вона висловила свою підтримку інтеграції України у ЄС, а також сказала, що переконана у перемозі України.

Джерело: пресконференція Зеленського та Мелоні

Мелоні впевнена у перемозі України

Я переконана у тому, що Україна переможе, що відновиться ще сильнішою, більш процвітаючою. Майбутнє України – це майбутнє миру і свободи, і це європейське майбутнє. І інших можливих рішень тут немає, - сказала вона.

Вона зазначила, що Італія продовжить роботу з союзниками щодо військової допомоги Україні.

До миру не можна прийти з поразкою, зі здачею (територій) України, це було б дуже небезпечно для миру в Європі, і було б прецедентом для усіх народів світу. До миру ми дійдемо лише тоді, коли Росія перестане вести воєнні дії і нападати на цивільні цілі. Ми продовжуватимемо звертатися до Москви з вимогою зупинити бойові дії і вивести війська з території України.

Італія підтримує вступ України в Євросоюз

Мелоні на спільній пресконференції з Зеленським у Римі сказала, що її країна визнає справедливі побажання України вступити в ЄС і підтримує це.

В Україні зараз ведеться боротьба, щоб захистити європейські цінності. Це цінності усіх наших громадян. Ось чому ми вирішили зайняти активну позицію у підтримці статусу кандидата Україні на вступ в ЄС. Продовжуватимемо надавати нашу повну підтримку, для того, щоб сприяти поступовій інтеграції України в ЄС, - сказала вона.

Мелоні зазначила, що Україна повинна втілити реформи на шляху до ЄС, а Італія готова надавати допомогу в рамках реформ.

Правда полягає в тому, що Україна є жертвою агресії, і, захищаючи свою цілісність та суверенність, вона віддаляє війну від решти Європи. Для нас це надзвичайно важливо. Те, що роблять українці, вони роблять і для нас, - сказала вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?