Прес-конференція Петра Порошенка: цитати
Категорія
Україна
Дата публікації

Прес-конференція Петра Порошенка: цитати

Прес-конференція Петра Порошенка: цитати
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко з нагоди отримання безвізового режиму з Європейським Союзом вирішив дати велику прес-конференцію в Києві.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

Нагадаємо, останню прес-конференцію президент давав 3 червня 2016 року.

ONLINE.UA провів онлайн-трансляцію заходу.

16:59 Глава держави прокоментував неприємний інцидент на Євробаченні.

"Дуже погано, що у такий спосіб люди намагаются самовиражатися. 200 мільйонів дивляться Україну. Десятки тисяч людей, включаючи волонтерів, зробили надзусиллся, щоб не просто зробити це свято, а показати Україну світу і тут вилазить одна, вибачте, "дупа", яка думає, що це те, що світ має бачити
з України. Я тут точно розчарований, але вважаю, що це не зіпсувало свята".

В цілому, президент задоволений проведенням Євробачення.

"Я вважаю, що це Євробачення було організовано на дуже високому рівні", - додав Порошенко.

16:49 Щодо припинення громадянства нардепа Андрія Артеменка:

"Законодавство чітко передбачає дії влади у випадку подвійного громадянства. Конкретно по Артеменку: ініціювала це ГПУ, там на допиті пан Артеменко засвідчив, що він має інше громадянство... Відповідно до Конституції, до повноважень президента входить можливість припинення громадянства у такому разі", - сказав президент.

Порошенко також додав, що укази про припинення громадянство не публікуються на сайті президента, а публікуються відповідними державними органами.

16:46 Про футболку сина:

"Бачив цю фотокартку. Вона стосується ночі на Хелоуін. Там зображені 14-15 річні хлопці. Я оцінюю ту поведінку неприйнятною. У мене була розмова з сином на цю тему. Це не його футболка, але я вважаю таку поведінку неприйнятною" - заявив президент, коментуючи фотокартку, на якій зображений його син Михайло у футболці з написом "RUSSIA".

16:27 Щодо можливості залучення США до "нормандського формату":

"Хочу позбутися від будь-яких дискусій про те, що, можливо, для нас було б більш ефективним залучити Сполучені Штати Америки в "нормандський формат". Підкреслюю: вони були залучені і будуть. Весь час, в тому числі під час роботи попередньої адміністрації - змінювалися прізвища, але був відповідний дипломат в ранзі посла, який був повністю поінформований про зміст переговорів в "нормандському форматі", і вони координувалися з нашими американськими партнерами" - сказав президент.

16:22"Ми візьмемо участь в долі двох українських дітей, які вчора залишились сиротами внаслідок обстрілу в Авдіївці. Їх вже відвезли до родичів" - президент щодо артилерійського обстрілу бойовиками Авдіївки, внаслідок чого загинули мирні мешканці.

16:18  Порошенко розповів, що новий президент Франції Еммануель Макрон найближчим часом здійснить візит до Берліна, де "точно обговорить з канцлером Ангелою Меркель питання України". Також Петро Порошенко повідомив, що за тиждень здійснить візит до Німеччини, де проведе переговори з Меркель щодо підготовки зустрічі у нормандському форматі.

16:07  ЗМІ поцікавилися, чи піде на другий термін Петро Порошенко:

"У мене ще є майже 2 роки президенських повноважень і треба багато, що зробити. Щодо другого терміну, то відповідно до Конституції, кожен громадянин України, з певними обмеженнями, має право балотуватися. У нас ще зарано говорити про кандидатів на наступних президентських виборах", - вважає глава держави.

15:57  Запитали, чи чув президент про "плівки Онищенка":

"Ні, не чув і не збираюся чути. Пан Онищенко є людиною, яка обгрунтована підозрюється в скоєнні злочинів. Верховна Рада зняла з нього недоторканність. Якщо є що повідомити пану Онищенкe, він повинен прийти до слідчих органів, прийти в суд, дати пояснення і в суді захищатися. Якщо у нього є щось додатково передати до слідчих органів, як він говорив, в НАБУ, в прокуратуру, американцям, або комусь іншому - я вважаю, що це абсолютно правильний шлях", - сказав президент.

15:49  Тема відставки голови НБУ Валерії Гонтаревої: "Я маю декілька кандидатів, але без того, щоб я їх не обговорив з представниками ВР, було б неправильно називати їхні прізвища. Я хотів би подякувати за ту величезну роботу, зробленою головою НБУ Гонтаревою"

15:35  Вбивство Шеремета: "Я знав і любив Павла, можу сказати, що ми з ним товаришували. Для мене було шоком та терористична атака і цинічне вбивство, яке відбулося. Останній раз живим я його бачив після попередньої моєї прес-конференції. Перші кроки були мої, щоб максимально залучити найкращих фахівців. Я звернувся до низки посольств, дякую що відгукнулися. Представники ФБР були долучені до цієї справи. В цілому, я чекав більшого результату, я незадоволений, що досі немає вбивці і він не притягнений до
відповідальності. Дякую журналістам за розслідування, я одразу подзвонив Князєву після оприлюднення матеріалів і попросив з ними зустрітися і долучити до справи. Щодо Устименка - я отримав інформацію від Грицака, що він був звільнений 2014 року. В понеділок пан Устименко викликаний на допит".

15:25 Щодо справи Сущенка: "Це справжній український герой. Моя остання телефонна розмова з Путіним стосувалася тільки заручників, в тому числі було моє прохання - негайно звільнити Сущенка. Наслідками була зустріч Романа з родиною, дякую за листа, який Роман мені написав. Україна робитиме далі все задля повернення додому всіх заручників, як на окупованих територіях, так і в Росії".

15:12 Порошенко "Я щиро вірю, що зможуть (жителі окупованих територій їздити до ЄС без віз, - Ред.). Зможуть, коли Крим і Донбас будуть повернуті до України, коли український суверенітет буде відновлений"

15:07 Щодо безвізу: "Понад 3 300 українців вже отримали біометричні паспорти і в очікуванні історичного рішення."

"Зараз громадяни України мають можливість подорожувати без віз до 52 держав. В червні до цього списку додається ще 34 європейських держави", — додав президент

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?