Презентували трейлер кримінальної драми Олега Сенцова «Носоріг» про “лихі 90-ті”
Категорія
Україна
Дата публікації

Презентували трейлер кримінальної драми Олега Сенцова «Носоріг» про “лихі 90-ті”

Презентували трейлер кримінальної драми Олега Сенцова «Носоріг» про “лихі 90-ті”
Джерело:  online.ua

У вівторок, 7 вересня, у мережі презентували трейлер кримінальної драми Олега Сенцова “Носоріг”. Його опублікували на ютуб-каналі Arthouse Traffic.

Джерело: ютуб-канал Arthouse Traffic.

“Носоріг” є другою повнометражною роботою відомого українського режисера. Історія фільму заснована на реальних подіях “лихих 90-их” в Україні.

Бандит на прізвисько Носоріг розуміє лише силу та жорстокість. Хлопець розпочинає шлях у кримінальному світі 1990-х, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

"Це жорсткий та натуралістичний фільм, але при цьому авторське кіно, що розповідає передусім про долю людини, У назві - прізвисько головного героя. Чому він його отримав – треба дивитися. А суть у тому, що носоріг - тварина, яка не розбирає дороги й робить те, що хоче. У нього поганий зір, але при великій силі та швидкості це проблема вже його оточення".- розповів режисер Олег Сенцов.

Цікаво, що у фільмі знімалися непрофесійні актори. Головного героя зіграв ветеран російсько-української війни, колишній голова київського осередку партії "Національний корпус" Сергій Філімонов. Також у фільмі знялися Євген Григор’єв, Євген Черников та Аліна Зєвакова.

Зйомки фільму “Носоріг”

Зйомки кінострічки проходили в українських містах Кривий Ріг, Львів та в столиці і завершилися в грудні 2020 року.

Оператором-постановником фільму виступив польський оператор Богуміл Годфрейув, який також працював над фільмом «Чоловіча справа», що був номінований на «Оскар».

Режисер з Криму Олег Сенцов почав роботу над "Носорогом" ще в 2012 року. Презентував проєкт на Одеському кінофестивалі 2013 року. Однак довелося призупинити роботу над фільмом через Євромайдан та анексію Криму 2014 року.

У травні 2014 року Сенцова в Сімферополі заарештували російські силові структури. Режисера звинуватили в тероризмі і засудили до 20 років позбавлення волі. У 2017-2019 роках він відбував ув'язнення у Тюменській області Російської Федерації. У травні 2018 року митець оголосив голодування з вимогою звільнити 64 українських політв'язнів. Тривало воно до 6 жовтня 2018 року та припинилося після загрози насильницького годування.

Звільнення незаконно засудженого Олега Сенцова активно вимагала Україна та міжнародна спільнота. На Венеційському кінофестивалі в 2014 році для режисера символічно залишили порожнє місце в журі.

Олег Сенцов був звільнений 7 вересня 2019 року в рамках обміну полоненими та нарешті зміг повернутися в Україну.

Світова прем’єра фільму “Носоріг” запланована на 10 вересня на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти». Українські глядачі зможуть побачити фільм у кінотеатрах у 2022 році.

Читайте також:

  • Сенцов розповів, хто може виростити нового лідера для України.

  • Сенцов озвучив неочікуваний прогноз щодо майбутнього Криму.

  • Олег Сенцов: Ми повинні говорити про повернення Криму всюди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?