Сенцов озвучив неочікуваний прогноз щодо майбутнього Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенцов озвучив неочікуваний прогноз щодо майбутнього Криму

Сенцов озвучив неочікуваний прогноз щодо майбутнього Криму
Джерело:  online.ua

Український режисер із Криму, колишній політв'язень Олег Сенцов стверджує, що в України з'явиться шанс повернути Крим лише тоді, коли Росія почне розпадатися. На його переконання, за правління очільника Кремля Володимира Путіна це зробити просто нереально.

Джерело: Сенцов в  інтерв’ю  "Українській правді"

Сенцов переконаний, що за живого Путіна Крим не повернути 

Журналісти поцікавилися у режисера, чи можливо за живого Путіна повернути Крим.

"Нереально. Слухайте, давайте будемо прагматиками. Ми повинні про це говорити і в нас повинна бути конкретна стратегія і ціль. Який варіант, коли ми можемо повернути Крим? Ну, коли Росія розпадеться. Правильно! Тільки тоді, коли в Росію прийдуть якісь дуже сильні політичні зміни, злами, які були в 1917 році або в 1991, коли розпалася Російська імперія і Радянський союз", - наголосив Олег Сенцов.

На переконання Олега Сенцова, РФ "буде розпадатися, тому що вона з сотні народів, які друг друга ненавидять, і Путіна, і Москву всередині дуже ненавидять".

Як стверджує режисер, тільки тоді з’явиться вікно можливостей, "коли Росія буде така слабка і знову вона буде розвінчана, коли можуть назад повернути свої території і Молдова, і Грузія, і ми", але разом з тим він вважає, що це вікно буде "не постійне, а якесь обмежене в часі".

Олег Сенцов звернув увагу на те, що питання окупації Криму треба постійно піднімати, тому поява Кримської платформи – це правильний крок на шляху до повернення півострова.

На його думку, важливо регулярно говорити про це, щоб ця тема не сповзала, і водночас українська влада повинна бути активнішою в протистоянні з Росією, щоб "не дати їй стабілізуватися як державі в політичному й економічному плані", зокрема, треба "атакувати" РФ на міжнародній арені.

Що вирішили на Кримській платформі

За підсумками історичного саміту Кримська платформа, який відбувся 23 серпня в Києві і в якому взяли участь 46 іноземних делегацій, сторони ухвалили спільну декларацію. У документі йдеться про те, що Росія є окупантом Криму — вперше на міжнародному рівні.

У декларації зафіксовано наступне:

  • невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією;

  • зобов’язання розглянути додаткові дипломатичні, політичні обмежувальні санкції щодо Росії в разі подальшої агресії проти України;

  • об’єднання зусиль усіх країн-учасниць платформи для зміцнення безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?