Президент Азербайджану оцінив можливість підписання мирної угоди з Вірменією
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Азербайджану оцінив можливість підписання мирної угоди з Вірменією

Президент Азербайджану оцінив можливість підписання мирної угоди з Вірменією
Джерело:  online.ua

За словами очільника Азербайджану Ільхама Алієва, після військової операції його армії у Нагірному Карабаху з'явилася"більш сприятливі можливості" для підписання мирного договору з Вірменією.

Джерело:  пресслужба президента Азербайджану

Між Азербайджаном та Вірменією можлива мирна угода — Алієв

Президент Ільхам Алієв зазначив, що наразі у регіоні з'явилися більш сприятливі можливості для укладання мирного договору між Вірменією та Азербайджаном, – йдеться в заяві його пресслужби.

За словами лідера країни, на місцях уже стартував процес збору зброї та боєприпасів. Він також підтвердив, що у Нагірному Карабаху виявили дуже велику кількість складів зброї та снарядів.

Що з цього приводу говорять у Вірменії

Як уже згадувалося раніше, до проведення Азербайджаном операції у Нагірному Карабаху та повернення його під свій контроль, прем’єр Вірменії Нікол Пашинян публічно озвучував припущення, що може підписати мирний договір з Алієвим "до кінця року або до початку наступного".

Що також важливо розуміти, офіційний Єреван погодився визнати Нагірний Карабах територією Азербайджану в рамках мирного діалогу, що проходить за посередництва Євросоюзу та Штатів.

Однак підписанню мирного договору перешкоджало питання про гарантії безпеки для карабаських вірмен.

Баку вважає їх своїми громадянами, а тому заявляє, що здатний самостійно вирішити з ними усі питання.

На переконання влади Вірменії, це питання потребує міжнародного посередництва. ЄС днями попередив Азербайджан про наслідки у разі порушення прав карабаських вірмен та відправив у регіон свого спецпосланника Тойво Клаара.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?