Президент Барселони уточнив ситуацію з контрактом Мессі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Президент Барселони уточнив ситуацію з контрактом Мессі

Президент Барселони уточнив ситуацію з контрактом Мессі
Джерело:  online.ua

Президент футбольного клубу “Барселона” Жоан Лапорта відзначив, що зірковий форвард Ліонель Мессі зазнав проблем з продовженням контракту - саме це стало головною причиною його непролонгування.

Джерело: Twitter

За словами президента, перш за все клуб повстав перед складнощами через зарплати, на які йде 110% його прибутку - це заважає ухвалювати гнучкі рішення.

“Ситуація гірша, ніж те, про що нам говорили, і те, що ми отримували, виробляючи розрахунки на підставі офіційних даних. Борг більший, ніж очікувалося. Звичайно, це пов'язано з фінансовим фейр-плей. Новий контракт з Мессі не міг бути схвалений”, - наголосив Лапорта.

Він додав, що клуб не погодився з угодою, затвердженої на рівні Ла Ліги, оскільки таким чином борговий статус “Барселони” триватиме близько 50 років.

“Мессі хотів залишитися. Я дякую всім, хто місяцями вів переговори в таких складних умовах. Це потрібно було зробити за певний час, через те, що у Мессі були інші пропозиції, плюс фінансовий фейр-плей, але процес в якийсь момент потрібно було зупинити”, - додав президент.

Водночас він відзначив, що не хоче давати порожніх, не підкріплених обіцянок чи поширювати якісь обнадійливі тези у такій ситуації.

“Якщо ФФП не зміниться, а схоже, що цього не буде, то гравцеві потрібно піклуватися про своє майбутнє. Наша перша угода була про дворічний контракт з виплатами протягом п'яти років. Мессі був готовий допомагати всіма способами, щоб це сталося. Ми думали, що зможемо все зробити, але ФФП завадив. Потім ми домовилися про контракт на 5 років, хоча ми думали про два роки”, - резюмував Лапорта.

Вихід Мессі з Барселони

За словами журналіста-інсайдера Фабріціо Романо, така ситуація виникла через неможливість підписати контракт між Ліонелем Мессі і “Барселоною”.

“Лео Мессі в шоці, він не очікував такої ситуації. Абсолютно все було готово для підписання 5-річного контракту і офіційного оголошення вже сьогодні. Але втрутилися правила Ла Ліги. Правда, Барселона може почати таким чином тиск на Ла Лігу, щоб виправити ситуацію з Мессі і підписати з ним контракт”, - наголосив репортер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?