Президент Чехії назвав підтримку України єдиним шляхом для перемоги у війні
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Чехії назвав підтримку України єдиним шляхом для перемоги у війні

Президент Чехії назвав підтримку України єдиним шляхом для перемоги у війні
Джерело:  online.ua

Президент Чехії Петр Павел під час зустрічі із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом наголосив на готовності його країни та країн-членів Альянсу допомагати Україні у довгостроковій перспективі на шляху до перемоги у війні над злочинною армією РФ та післявоєнній відбудові і членства в НАТО.

Джерело:   ČTK

Захід має підтримувати Україну на шляху до перемоги

Я радий, що ми всі розуміємо, що немає іншого варіанту, окрім як підтримувати Україну. Альтернативою є успіх Росії, що означатиме для нас набагато більше проблем, і, можливо, навіть більш серйозних, ніж ми маємо сьогодні, - зазначив президент Чехії.

Генсек НАТО своєю чергою подякував Павелу як прихильнику НАТО, а також відзначив, що Чехія вже надала Україні танки, гелікоптери та зенітні системи.

За словами Столтенберга, НАТО має підтримувати Україну і довести кремлівському диктатору Путіну, що йому не вдасться зломати український дух.

Очевидно, що нам потрібно більше інвестувати в оборону, тому що ми живемо у більш небезпечному світі і бачимо, що президент Путін готовий застосувати силу проти своїх сусідів, - наголосив Столтенберг.

Що відомо про військову допомогу від Чехії

Чехія планує надати Україні військову допомогу на суму близько 600-700 мільйонів крон (25-29 млн доларів) – переважно не задіяне чеською армією майно зі складів.

Окрім цього Петр Павел схвалює рішення про вступ України до НАТО після війни.

Під час зустрічі із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом президент Чехії Петр Павел підтримав вступ України до Альянсу після завершення розв’язаної Кремлем злочинної війни.

Президент Чехії зазначив, що країни Альянсу мають підтримувати Україну в довгостроковій перспективі на шляху до перемоги у війні та післявоєнної відбудови.

До того ж, за його словами, після війни Україна має отримати членство в НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?