Вірю в успіх контрнаступу ЗСУ — Бен Воллес
Категорія
Політика
Дата публікації

Вірю в успіх контрнаступу ЗСУ — Бен Воллес

Вірю в успіх контрнаступу ЗСУ — Бен Воллес
Джерело:  online.ua

Очільник Міноборони Великої Британії Бен Воллес висловив впевненість у успішному проведенні українськими військовими контрнаступальної операції. Однак за його словами, шансів на завершення війни в цьому році не має.

Джерело:  The New York Times

ЗСУ мають всі шанси на успішний контрнаступ 

Я оптимістично налаштований, що між цим і наступним роками, я думаю, що Україна продовжить мати імпульс і позицію сили. Я також вважаю, що ми повинні бути реалістами. Не буде одного чарівного моменту, коли Росія розвалиться, - зазначив Воллес.

Водночас глава Міноборони Великої Британії відмовився давати оцінку поточним бойовим діям в Україні, однак підкреслив, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін не демонструє наразі жодних ознак ослаблення, попри втрату у війні проти України близько 223 тис військових загиблими та пораненими.

Важко передбачити, які втрати він готовий терпіти, перш ніж він дійсно зрозуміє, що гра закінчена. Я просто намагаюся керувати очікуваннями, що жоден наступ не призведе раптово до краху російської армії, - наголошує Воллес.

Він припустив, що українські військові почнуть контрнаступ на тих ділянках фронту, де російські військові найбільш деморалізовані та мають погане забезпечення і брак озброєння.

Однак Воллес зауважує, що в Кремля все ще дуже багато особового складу, а Путін готовий відправити на війну ще більше мобілізованих та найманців.

Що відомо про західну підтримку України 

Міністр відзначив, що підтримка України з боку союзників залишається сильною й лише Київ вирішуватиме, коли розпочати переговори про припинення бойових дій із позиції сили.

Ми можемо допомогти їм досягти цієї позиції сили. Імпульс все ще з ними. Можливо, це не дуже швидкий імпульс, але він, безперечно, йде вперед. Імпульс має значення, - наголосив Воллес.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?