Президент Чехії Павел підтримав вступ України до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Чехії Павел підтримав вступ України до НАТО

Президент Чехії Павел підтримав вступ України до НАТО
Джерело:  online.ua

Під час зустрічі із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом президент Чехії Петр Павел підтримав вступ України до Альянсу після завершення розв'язаної Кремлем злочинної війни.

Джерело:  Ceske Noviny

Павел підтримав вступ України до НАТО 

Президент Чехії зазначив, що країни Альянсу мають підтримувати Україну в довгостроковій перспективі на шляху до перемоги у війні та післявоєнної відбудови.

До того ж, за його словами, після війни Україна має отримати членство в НАТО.

Я радий, що ми всі розуміємо, що немає іншого виходу, окрім як підтримати Україну. Альтернативою є успіх Росії, який означав би для нас набагато більше проблем і, можливо, навіть серйозніших, ніж ми маємо сьогодні, - підкреслив Павел.

Наскільки важливий контрнаступ ЗСУ для України 

За словами полковника СБУ, секретаря парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Романа Костенка, якщо заплановий контрнаступ ЗСУ не принесе Україні бажаних результатів, Заходу буде набагато важче допомогти нам у підготовці повторної контрнаступальної операції.

Я не кажу, що це останній шанс, але наступний буде даватися більш складно, - зазначає Костенко.

За його словами, злочинна російська армія від початку війни встигла знищити велику кількість техніки на озброєнні України та також чималу кількість ресурсів та техніки, що ми отримали від західних партнерів.

Вони нам зараз дають техніку, яка має допомогти нам щось змінити на полі бою… Коли говорять, що це "останній шанс": останній шанс – це якщо ми підемо і противник знищить наші угруповання і всю техніку, яка у нас є, то це буде складна ситуація, - пояснює Костенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?