Президент Чехії застеріг Україну від поспішного контрнаступу
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Чехії застеріг Україну від поспішного контрнаступу

Президент Чехії застеріг Україну від поспішного контрнаступу
Джерело:  online.ua

Президент Чехії Петр Павел приватно застеріг українське керівництво від катастрофи поспішного контрнаступу.

Джерело: The Guardian

Президент Чехії застеріг Україну від поспішного контрнаступу

Під час нещодавніх зустрічей у Києві між президентом Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем Павел застеріг, що Збройні сили України не мають того елементу несподіванки, який сприяв успішному штурму Харківської області та Херсона восени минулого року.

Очевидно, у них все ще є відчуття, що вони не мають всього необхідного для успішного початку операції, – сказав Павел.

Оскільки підготовка все ще триває, Павел під час зустрічей минулого тижня звернувся до прем'єр-міністра України із закликом не "прискорювати темп до того, як вони будуть повністю готові", повідомив чеський лідер.

Буде надзвичайно шкідливо для України, якщо цей контрнаступ провалиться, тому що у них не буде іншого шансу, принаймні цього року, – сказав Павел.

За його словами, Україна неминуче зіткнеться з "жахливими втратами", незалежно від сили своїх військ, і вони не можуть дозволити собі провалити наступ.

Армія РФ не припиняє спроб наступу

За словами Олександра Афанасьєва, окупанти продовжують протягом останніх двох тижнів штурмувати Білогорівку.

Ворогу вдається досягати локальних успіхів, їм вдалося забрати кілька самохідних гармат, але на них багато росіян і загинуло.

Як правило гинуть їхні наймотивованіші солдати, а в другій і третій лініях переступати своїх так званих побратимів охочих не надто багато, – розповідає український воїн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?