Президент Європарламенту потужно заступився за Україну в ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Європарламенту потужно заступився за Україну в ПАРЄ

Президент Європарламенту потужно заступився за Україну в ПАРЄ
Джерело:  online.ua

У середу, 21 квітня, в ПАРЄ виступив президент Європарламенту Давид Сассолі. Він потужно підтримав Україну після скандалу з українським прапором.

Джерело: Facebook нардепки з Слуги народу Євгенії Кравчук

Кравчук зазначила, що Сассолі став одним з небагатьох європейських топ-політиків, який не тільки розуміє, що відбувається на Донбасі і в безпосередній близькості українських кордонів, але і не боїться про це відкрито говорити.

"Весь світ спостерігає за тривожною за своїми масштабами концентрацією російських військ уздовж східних кордонів України і на територіях, які були у неї незаконно анексовані. І Росія повинна зробити крок назад, відійти і дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань. А ПАРЄ я хотів би нагадати, що європейські країни є один одному природними союзниками, які завжди об'єднувалися перед труднощами або погрозами ", - навела слова Сассолі Кравчук.

Позиція Ради Європи по Україні

Кравчук також повідомила, що на платформі ПАРЄ українська делегація провела зустріч з генеральною секретаркою Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич. Їй поставили запитання про пріоритети Ради Європи на найближчий час і висловили надію, що питання України, а особливо питання триваючих порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях буде залишатися у фокусі роботи організації. Пейчинович-Бурич, за словами Кравчук, відповіла ствердно і окремо наголосила на важливості в цьому контексті питання ооккупірованного Криму.

Українська команда розраховує, що в серпні 2021 року Пейчинович-Бурич з колегами з Ради Європи приїде до Києва на святкування 30-ї річниці Незалежності і візьме участь в саміті Кримської платформи.

Скандал в ПАРЄ через Україну - що відомо

Напередодні під час засідання ПАРЄ виник серйозний скандал навколо українського прапора. Конфлікт спалахнув під час обговорення доповіді "Бачення асамблеї щодо стратегічних пріоритетів Ради Європи". Представники українського делегації поскаржилися, що в документі відсутні згадки про збройні конфлікти між державами-членами РЄ і нагадали Парламентської асамблеї про війну на Донбасі демонстрацією простреленого українського прапора.

Президент ПАРЄ Рік Дамс перебив виступ українського депутата, зазначивши, що "це не дозволено в асамблеї" і "не дозволено жодній країні". Після цього він вимкнув мікрофон українському депутату, а потім - наказав йому вийти з залу.

Тепер цей інцидент стане предметом розгляду регламентного комітету ПАРЄ. Як відомо, президент асамблеї має право зупиняти виступи депутатів, проте в регламенті ПАРЄ немає ніяких заборон на демонстрацію національної символіки або інших речей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?