Президент Євроради Шарль Мішель назвав умову прискореного вступу України
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Євроради Шарль Мішель назвав умову прискореного вступу України

Президент Євроради Шарль Мішель назвав умову прискореного вступу України
Джерело:  online.ua

За словами президента Євроради Шарля Мішеля, який 3 лютого прибув із візитом до Києва, Україна може вступити в ЄС за прискореною процедурою у разі впровадження всіх необхідних реформ.

Джерело:  "Суспільне"

Що відомо про перспективи вступу України до ЄС у найближчі 2 роки

Я не кажу, що це нереально. Якщо з українського боку буде сильна політична воля до прискорення, якщо буде впевненість, яку я відчуваю, для того, щоб впроваджувати необхідні реформи, це можливо прискорити, - зазначив Шарль Мішель.

Голова Євроради підкреслив, що ще за кілька тижнів до того, як блок прийняв рішення про надання Україні статусу кандидата в члени ЄС, деякі країни вагався, деякі ставилися песимістично.

Однак, за його словами, Україні все ж таки вдалось швидко отримати статус кандидата у порівнянні із тим, скільки часу це займає зазвичай.

Я не хочу сказати щось таке, що створило б ще більше труднощів. Але думаю, ми повинні зосередитися на необхідних зусиллях з обох сторін. Це пункт перший. Пункт другий - це очікування початку переговорів, що є важливим кроком, - наголосив Шарль Мішель.

За його словами, важливо використовувати інструменти, які вже існують. Так, він хотів би прискорили процес спільного роумінгу для того, щоб з'єднати Україну з ЄС. Мішель також хотів би прискорили зусилля для поступової інтеграції України в єдиний ринок.

Я хочу, щоб ми доклали більше зусиль для того, щоб з'єднати інфраструктуру на основі принципу: "давайте будемо конкретними, давайте будемо оперативними". І українська влада знає, що у них є багато друзів в ЄС, які щиро бажають допомогти вам прискорити цей процес, - підкреслив президент Євроради.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?