Президент Ірану розкрив деталі переговорів з Лукашенком
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Ірану розкрив деталі переговорів з Лукашенком

Президент Ірану розкрив деталі переговорів з Лукашенком
Джерело:  online.ua

Лукашенко та Раїсі підписали дорожню карту всебічного співробітництва до 2026 року. Крім того, Іран готовий поділитися з Білоруссю своїм досвідом протистояння до санкцій.

Джерело: білоруські ЗМІ

Іран готовий ділитися з Білоруссю своїм досвідом протистояння санкціям

Президент Білорусі Олександр Лукашенко та Президент Ірану Ебрахім Раїсі за підсумками переговорів у Тегерані підписали дорожню карту всебічного співробітництва між країнами на 2023-2026 роки.

Під час зустрічі з іранським колегою Олександр Лукашенко запевнив, що Мінськ зробить усе потрібне для виконання підписаних домовленостей.

Незважаючи на ті погрози та санкції, які застосовують проти Ісламської Республіки Іран, ми за цей час змогли досягти високих результатів та трансформувати санкції у можливості. Ми готові ділитися нашим досвідом із дружньою країною Республікою Білорусь у цьому напрямку, - сказав Ебрахім Раїсі.

Що відомо про співпрацю між Білоруссю та Іраном

Президент Ірану не сумнівається, що нинішній візит білоруського лідера може стати відправною точкою розвитку двосторонніх відносин. За підсумками переговорів глави держав підписали дорожню карту всебічного співпрацю між Білоруссю та Іраном на 2023-2026 роки. Документ передбачає розвиток взаємодії Білорусі та Ірану у політичній, економічній, консульській, науково-технічній сферах, а також у сфері освіти, культури, мистецтва, ЗМІ та туризму.

Досягнуто гарних домовленостей у сфері промисловості, торгівлі, транспорту, сільського господарства. Ми впевнені, що ці домовленості будуть виконані, - наголосив глава іранської держави.

За його словами, Іран також зацікавлений розвивати відносини з Білоруссю на майданчиках міжнародних організацій, зокрема у Шанхайській організації співробітництва та ЄАЕС.

І у нас були дуже хороші, плідні переговори у зв'язку з цим, - зазначив Ебрахім Раїсі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?