Президент Ізраїлю підтвердив використання РФ іранських безпілотників та звинуватив Кремль у брехні
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Ізраїлю підтвердив використання РФ іранських безпілотників та звинуватив Кремль у брехні

Президент Ізраїлю підтвердив використання РФ іранських безпілотників та звинуватив Кремль у брехні
Джерело:  online.ua

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог визнав використання російською армією іранських безпілотників та звинуватив обидві країни у зухвалій брехні та вбивствах громадян України. 

Джерело: "Голос Америки"

Російська армія вбиває українців іранськими дронами

Невинні цивільні особи в Україні гинуть і відчувають поранення і страждання від іранської зброї, - зазначив Герцог під час виступу на засіданні дослідницької організації "Атлантична рада" у Вашингтоні. 

За словами президента Ізраїлю, є велика кількість фото збитих в Україні іранських дронів, які використовувались російською окупаційною армією.

Це дрон "Шахід-136", який презентували на аукціоні в Ірані в грудні 2021 року, подивіться на хвіст і крила дрона, і порівняйте його з тим, що було знайдено в Україні. Це точно той же продукт, але він прихований кириличними літерами, але навіть шрифт точно такий же, - наголосив Герцог.

За його словами, ізраїльська влада володіє великим обсягом доказів і готова їх надати, щоб "викрити брехню" Ірану.

Світ повинен відкрити цю правду і поставити Ірану ці питання. Чи може міжнародне співтовариство домовлятися з Іраном, коли вони прискорено просуваються до створення ядерної бомби і одночасно роблять інші жахливі речі, - зауважив Герцог.

Між тим, на думку військового експерта Олега Жданова, бойова міць армії РФ буде підірвана або через відстутність боєприпасів, або у разі недостатньої кількості артилерії.

Світ повинен відкрити цю правду і поставити Ірану ці питання. Чи може міжнародне співтовариство домовлятися з Іраном, коли вони прискорено просуваються до створення ядерної бомби і одночасно роблять інші жахливі речі, - наголосив експерт.

Жданов зауважив, що саме ракетні війська і артилерія складають основу вогневої потужності противника.

Ось це головний фактор. Все інше – елементи, які оповнюють її... Бог війни він як був, так і залишається: ракетні війська і артилерія. Адже Росія всі 20 років вела активну діяльність. Вони продавали боєприпаси і використовували їх на війнах. У них дві чеченських війни дуже сильно підкосили кількість боєприпасів... Потім була війна в Грузії, потім війна в Сирії, - зазначає аналітик.

За словами Жданова, наразі Росія використовує у війні проти України старі радянські запаси ракет Х-101, Х-22, Х-555, Х-59.

"Калібри" сухопутного базування закінчилися повністю. Більше чотирьох місяців не застосовуються. "Калібри" морського базування – в дуже обмеженій кількості. Балістичних ракет "Іскандер", на жаль, ще багато, хоча їх застосовують досить рідко, - наголосив аналітик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?